OLDALVONAL

Jófiúk let­tek a Fradi-druk­ke­rek

A Vidi el­leni hét­végi rang­adón le­gen­dás B-kö­zép­ben egyik kol­lé­gánk is ott volt. A ta­va­lyi zajos vissza­té­rés után ez­út­tal bé­ké­sebb volt a lég­kör a kapu mö­gött.
  • Szerző: HL

Hosszú évek után tavaly novemberben tért visszaa Fradi-tábor a Groupama Arénába. Az a találkozó a késelős botránymiatt híresült el. A büfé környékén történt eset után több ember előállítottak, később szektorbezárással büntették a Fradit.

Remek hangulat volt a 2-2-re végződő rangadón
Remek hangulat volt a 2-2-re végződő rangadón
Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Vidi ellen tömve volt a kapu mögötti szektor, amelyet erős kézzel irányított a szurkolók vezetője. A mérkőzés előtt felemelt, elképesztően látványos koreográfia elemei már előre oda voltak készítve a székekre. Természetesen vezényszóra, egyszerre emelte a magasba a több ezer fanatikus.

Látványos koreóval készült a B-közép
Látványos koreóval készült a B-közép
Fotó: Sulyok László

A kezdéstől a találkozó végét jelző hármas sípszóig kiváló hangulat volt a stadionban. Ebben a szektorban végig állva buzdítják a csapatot, erre külön felhívták azok figyelmét, akik ezzel nincsenek tisztában.

A korábban elmaradhatatlannak számító – az MLSZ által büntetett – pirotechnikai eszközök elmaradtak. Ez is jól mutatja a tábor szervezettségét, hiszen ennek köszönhetően komoly pénzbüntetésektől kíméli meg szeretett klubját.

 

Természetesen verbálisan már nem fogta vissza magát a B-közép. Erről elsősorban a klub korábbi játékosa, a jelenleg már a Vidit erősítő Huszti Szabolcs tudna mesélni. A gólok után pedig a régi szokásokhoz híven a nagy rivális Újpestnek is keményen odaszóltak, a Honvéd mellett.

Eközben a címlapon

Amit viszont nem hittünk volna még hónapokkal ezelőtt sem. A drukkerek legújabb, egyszerre andalító és buzdító indulójának szövegét egy Máté Péter-dal (Egyszer véget ér) dallamára írták a vezérek. Jelesre vizsgázott tehát a Fradi-tábor. Bebizonyította, hogy balhék és pirotechnikai eszközök nélkül is fantasztikus légkört tud teremteni.

Legközelebb szeptember 29-én, az Újpest ellen lép pályára hazai pályán a Ferencváros. Az biztos, hogy a hangulat ezen a találkozón felülmúlja majd hétvégit.