OLDALVONAL

Jófiúk lettek a Fradi-drukkerek

A Vidi elleni hétvégi rangadón legendás B-középben egyik kollégánk is ott volt. A tavalyi zajos visszatérés után ezúttal békésebb volt a légkör a kapu mögött.
  • Szerző: HL

Hosszú évek után tavaly novemberben tért vissza a Fradi-tábor a Groupama Arénába. Az a találkozó a késelős botrány miatt híresült el. A büfé környékén történt eset után több ember előállítottak, később szektorbezárással büntették a Fradit.

A Vidi ellen tömve volt a kapu mögötti szektor, amelyet erős kézzel irányított a szurkolók vezetője. A mérkőzés előtt felemelt, elképesztően látványos koreográfia elemei már előre oda voltak készítve a székekre. Természetesen vezényszóra, egyszerre emelte a magasba a több ezer fanatikus.

A kezdéstől a találkozó végét jelző hármas sípszóig kiváló hangulat volt a stadionban. Ebben a szektorban végig állva buzdítják a csapatot, erre külön felhívták azok figyelmét, akik ezzel nincsenek tisztában.

A korábban elmaradhatatlannak számító – az MLSZ által büntetett – pirotechnikai eszközök elmaradtak. Ez is jól mutatja a tábor szervezettségét, hiszen ennek köszönhetően komoly pénzbüntetésektől kíméli meg szeretett klubját.


 

Természetesen verbálisan már nem fogta vissza magát a B-közép. Erről elsősorban a klub korábbi játékosa, a jelenleg már a Vidit erősítő Huszti Szabolcs tudna mesélni. A gólok után pedig a régi szokásokhoz híven a nagy rivális Újpestnek is keményen odaszóltak, a Honvéd mellett.


Amit viszont nem hittünk volna még hónapokkal ezelőtt sem. A drukkerek legújabb, egyszerre andalító és buzdító indulójának szövegét egy Máté Péter-dal (Egyszer véget ér) dallamára írták a vezérek. Jelesre vizsgázott tehát a Fradi-tábor. Bebizonyította, hogy balhék és pirotechnikai eszközök nélkül is fantasztikus légkört tud teremteni.

Legközelebb szeptember 29-én, az Újpest ellen lép pályára hazai pályán a Ferencváros. Az biztos, hogy a hangulat ezen a találkozón felülmúlja majd hétvégit.