OLDALVONAL

Hi­he­tet­len mennyi­ség, ennyi sört ittak meg idén a Fradi-szur­ko­lók

A Fe­renc­vá­ros lab­da­rú­gó­csa­pata a 30. baj­noki címét ün­ne­pelte az idei sze­zon­ban. A zöld-fe­hé­rek mér­kő­zé­se­ire ren­ge­teg szur­koló lá­to­ga­tott ki a Gro­u­pama Aré­nába, így nem meg­lepő, hogy a sta­dion bü­fé­i­ben el­ké­pesztő mennyi­ségű sört csa­pol­tak. Az biz­tos, hogy ez a kö­vet­kező sze­zon­ban is ha­sonló lesz, hi­szen már most több, mint 5 ezer bér­le­tet adtak el a 2019/20-as évadra.
  • Szerző: ST

Közel 120 ezer, egészen pontosan 119 308 korsó sört adtak el a Groupama Arénában, ahol a büfék mellett vannak külön csak ennek a csapolására alkalmas pultok is. A 610 forintba kerülő alkoholos ital a felnőtt szurkolók kezében szinte alapkellék a stadionban.

A Fradi-szurkolók idén is kitettek magukért
A Fradi-szurkolók idén is kitettek magukért
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rég jártak ennyien Fradi-meccsre

13.009: A perec és a szotyi mellett a hot dog az egyik legjellemzőbb étel a sporteseményeken. A Fradinál ezek is jól fogytak, hiszen szinte pontosan 13 ezer darab kelt el a virslis finomságból.

182.155: Budapest lakosságának nagyjából a 10 százalékának megfelelő szurkoló látogatott ki a zöld-fehérek 17 hazai bajnoki meccsére.

10.715: A Fradi meccseire 24 éve nem jártak ekkora létszámban. A közel 11 ezres átlagnézőszám toronymagasan kiemelkedik az NB I-ből, legutóbb az 1994/95-ös évadban a Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő Ferencvárosra voltak többen kíváncsiak.

Két éve tart már a hazai bajnoki veretlenség

37: Nem véletlen, hogy minden csapat fél a Groupama Arénába látogatni, hiszen bajnokin már 37 meccse nem talált legyőzőre a Fradi. Legutóbb 2017 áprilisában, a Vasas tudott győzni az Üllői úton.