OLDALVONAL

Na­gyon rossz hírt kap­tak a Fradi szur­ko­lói, ez most nem hi­ány­zott

Kulcs­csont­tö­rés miatt hó­na­pokra ki­esett Buj­dosó Ben­de­gúz, aki eddig szórta a gó­lo­kat. Leg­alább a mű­té­tet meg­úszta.
  • Szerző: HBK

Hónapokig nem játszhat Bujdosó Bendegúz, a Ferencváros kézilabdázója ugyanis kulcscsonttörést szenvedett a a MOL-Pick Szeged elleni bajnoki mérkőzésen. Ez komoly csapás a fővárosi csapatnak.

Bujdosó Bendegúz súlyosan megsérült (Fotó: fradi.hu)
Bujdosó Bendegúz súlyosan megsérült (Fotó: fradi.hu)

Bujdosó a keddi meccs legelején, még 0–0-nál szerzett labdát a zöld-fehérek térfelén, megindult a címvédő kapuja felé, amikor a házigazdák szlovén irányítója, Dejan Bombac hátulról meglökte őt és a vállára esett. „Hallottam, hogy valaki fut mögöttem, de őszintén szólva nem számítottam erre a szabálytalanságra, nem voltam rá felkészülve, ezért is estem ilyen szerencsétlenül”idézi a fradi.hu a kézilabdázót, akit az eset után mentővel szállítottak kórházba Szegeden. „Most négy hétig szobafogság, utána kezdhetem el a gyógytornát, nagyon remélem, hogy a szezon végén még pályára léphetek.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fővárosi klub tájékoztatása szerint a 24 éves szélsőt nem kell megműteni, de négy hétig rögzítőkötést kap, és várhatóan hat-nyolc hét kényszerpihenő vár rá. Bujdosó Bendegúz Ancsin Gábor mögött a második legeredményesebb ferencvárosi játékos, a bajnokságban 16 mérkőzésen 52 gólt lőtt.