OLDALVONAL

Száz­mil­li­ó­kat köl­tött a Fradi iga­zo­lá­sokra az idei sze­zon­ban

A Fe­renc­vá­ros 735 mil­lió fo­rin­tot köl­tött az idei sze­zon­ban új já­té­ko­sok át­iga­zo­lá­sára, leg­utóbb az ukrán Ihor Hara­tyin ér­ke­zett az lab­da­rúgó NB I lis­ta­ve­ze­tő­jé­hez. A téli át­iga­zo­lási idő­szak­ban három lé­giós írt alá eddig a klub­hoz.
  • Szerző: ST

A nyáron hét, a télen pedig három játékost szerződtetett a Ferencváros. Ebből öt labdarúgóért fizettek átigazolási díjat, a mértékadó Transfermarkt adatai alapján 2,29 millió eurót (735 millió forint) tesz ki ez az összeg.

Lanzafame (jobbra) volt a legdrágább vétel a idén
Lanzafame (jobbra) volt a legdrágább vétel a idén
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olcsóbb külföldieket igazolni

A napokban az ukrán utánpótlás-válogatott, Ihor Haratyint mutatta be a Ferencváros. Előző klubja, a Zorja Luhanszk 600 ezer eurós (192 millió forint) átigazolási díjról írt hivatalos honlapján.

Egy ukrán utánpótlás-játékost fele annyiért lehet megvenni, mint egy magyar utánpótlás-játékost. Fizetésben is kevesebbért lehet elhozni egy külföldit, mint egy magyart.

"A magyar játékosok ráadásul pillanathedonisták, az aktuális pénz mindig értékesebb a számukra, és ezért elmennek olyan csapatba is, ahol aztán alig játszanak"

mondta el évértékelő beszédében Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Sokat kérnek a magyar focisták

Ez elsősorban annak is köszönhető, hogy maximum tíz külföldi labdarúgó versenyengedélyét lehet kikérni a bajnokságra, így a magyar játékosok nagyobb fizetési igénnyel állhatnak elő, hiszen a keret nagy részének muszáj hazai focistákból állnia. A magyar klubok pedig jóval áron felül adnák el hazai játékosaikat. Nem véletlen, hogy a Ferencváros 9 külföldit igazolt a szezonban.

Sigér Dávid (balra) az egyedüli magyar érkező
Sigér Dávid (balra) az egyedüli magyar érkező
Fotó: MTI

Bejöttek az erősítések

A Fradi az új igazolásoknak is köszönhetően öt ponttal vezeti a magyar bajnokságot, a Magyar Kupában szintén menetel. A zöld-fehérek célja a 30. bajnoki cím mellett az, hogy a télen kialakuljon az a keret, amellyel neki lehet vágni a nyári európai kupaselejtezőknek.

Eközben a címlapon
Külföldön és itthon is nézegetünk játékosokat, itthon persze ez mindig nehezebb. Vannak anyagi kereteink, de ezeket betartva a lehető legjobb megoldást próbáljuk választani

– nyilatkozta novemberben Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a klub honlapján.

Rebrov irányítása alatt egy belga, egy fehérorosz és egy ukrán focista érkezett
Rebrov irányítása alatt egy belga, egy fehérorosz és egy ukrán focista érkezett
Fotó: Szabolcs László

A Fradi öt játékosért fizetett az idei szezonban átigazolási díjat:

1. Davide Lanzafame: 224 millió forint

2. Ihor Haratyin: 192 millió forint

3. Matías Rodríguez: 123 millió forint

4. Abraham Frimpong: 96 millió forint

5. Marcel Heister: 96 millió forint