RIPOSTER

For­du­lat a Fenyő-gyil­kos­ság ügyé­ben: újabb tit­ko­kat árult el Gyár­fás

A ko­rábbi sport­ve­zető sze­rint a most elő­ke­rült hang­fel­vé­te­lek végre az ő iga­zát fog­ják bi­zo­nyí­tani, de be­val­lotta, hogy ko­ráb­ban azért félt a kö­vet­kez­mé­nyek­től.
  • Szerző: Ripost
Fotó: MTI

A Farkasréti temető egyik sírjából kerültek elő a Portik Tamás által készített hangfelvételek a napokban. A 69 éves Gyárfás Tamás viszont kifejezetten örül a fejleményeknek, ugyanis abban bízik, hogy a későbbiekben ez fogja tisztázni a Fenyő-gyilkosságra való felbujtás gyanúja alól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egykori sportvezetőt tavaly áprilisban gyanúsították meg a 21 évvel ezelőtti gyilkosság felbujtásával. Az előtte is köztudott volt, hogy Gyárfásnak nem volt felhőtlen a viszonya Fenyő János médiavállalkozóval, 2017 végén azonban kompromittáló hangfelvételek kerültek elő, amelyek egy részét maga a volt úszószövetségi kapitány adott át a rendőröknek, miután megzsarolták. Úgy tudni, hogy a nyomozóknál most már egy kisteherautónyi felvétel van, amelyeken az Energol Rt. egykori feje az alvilág vezetőivel beszélget. A több száz órányi felvétel egy részét a Farkasréti temető rejtette, a Gyárfással való beszélgetéseket pedig valaki különválogatta, hogy zsarolhasson vele.

„Tavaly augusztus végén az ügyvédem levelet kapott, amely egy memóriakártyát tartalmazott. A feladók úgy fogalmaztak: tárolási díjat szeretnének cserébe. Az esetet nem titkoltam, sőt a saját munkatársaimmal készíttettem a hanganyagról leiratot. Az ugyanazokat a beszélgetéseket tartalmazta, amikkel korábban zsaroltak meg, csak rosszabb minőségben. Nem szóltam rögtön a rendőröknek: nem mertem ujjat húzni a zsarolóimmal, féltem bemártani a bűnözőket, másrészt a legutóbb sem jártam jól: védelem helyett meggyanúsítottak” – nyilatkozta az eset kapcsán Gyárfás Tamás a Blikknek.

„P. mindig váratlanul, apró-cseprő ürüggyel érkezett. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy kompromittálni akar, úgy alakította a beszélgetést, hogy lehetőleg kimondjak egy rossz mondatot, amit majd felhasználhat. »Emlékszel, amikor 6-7 évvel ezelőtt arról beszélgettünk, hogy...« – kezdte mindig. Remélem, most azok a beszélgetések is előkerültek, amikre utalgatott, mert akkor végre kiderül az igazság. Én tudom, mit mondtam, és remélem az összes felvétel ismeretében bebizonyosodik, hogy soha nem kértem Fenyő János meggyilkolását” – tette hozzá.

Gyárfás védője, Bólyai János szerint nem Portik a zsaroló. Az ügyvédet egyébként korábban kizárták az ügyből, ám fellebbezni fog.