KÜLFÖLD

Fel­vé­telt tet­tek közzé a fran­cia­or­szági rob­ban­tás gya­nú­sí­tott­já­ról

A képet egy biz­ton­sági ka­mera rög­zí­tette.
  • Szerző: A.Z.

Ahogy a Ripost is beszámolt róla, egy csomagba rejtett bomba robbant fel a Dél-Franciaországban található Lyonban péntek délután. Eddig úgy tudni, hogy 13 ember könnyebben megsérült a robbanásban, köztük egy nyolcéves kislány is.

Fotó: AFP

A hatóságok lakossági felhívást tettek közzé, hogy szemtanúk jelentkezését várják: a kamera által rögzített képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját elfedte.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított egy biciklivel menekült el a helyszínről.

Fotó: AFP

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett pokolgép okozta. Rendőrségi források szerint a robbanószerkezet szögeket vagy csavarokat tartalmazhatott.