SZTÁRDZSÚSZ

"Fel­váltva sí­runk!" Pa­taky At­tila le­tört, össze­om­lott!

Az EDDA front­em­be­ré­nek meg kell erő­söd­nie ahhoz, hogy koc­ká­zat nél­kül el le­hes­sen vé­gezni rajta a sú­lyos mű­té­tet. A ze­nészt lel­ki­leg is na­gyon meg­vi­selte a be­teg­ség, sőt egy kö­zeli ro­kona ha­lá­lát is fel kell dol­goz­nia.
címkék:
  • Szerző: MMB.

Pataky Attilán nemrég hajtottak végre életmentő beavatkozást, mivel egy vírusos fertőzés miatt rengeteg vért vesztett, aminek következtében a szíve is kikészült. A hirtelen rosszullétre azonban semmi előjel nem utalt – árulta el a Story magazinnak Attila felesége.

Vidáman reggeliztünk, aztán jött a baj, Attila szíve jelzett: légszomja támadt, és erős nyomást érzett a szíve körül.

"Annak idején az infarktusa előtt is ez volt, így azonnal tudta, hogy orvoshoz kell mennünk" – emlékezett vissza a szörnyű percekre a zenész neje, aki legszívesebben kitörölné az elmúlt két hónap borzalmait az életükből.  A családnak ugyanis egy hatalmas veszteséget is fel kellett dolgoznia.

Először a nevelőapám halt meg tüdőembóliában, aztán Attila lett beteg. Karácsonykor felváltva sírt mindenki. Száznyolcvan fokos fordulatot vett az életünk.

"Újra kell gondolnunk mindent" – mondta sírva Orsolya, pedig még közel sincs vége a megpróbáltatásoknak. Az EDDA frontemberére ugyanis egy újabb műtét vár, persze csak ha az orvosok elvállalják azt. Az operáció ugyanis kockázatokkal jár, így Attila szervezetének meg kell erősödnie a beavatkozáshoz.

Mióta kijött a kórházból, folyamatosan nézik a hemoglobinszintjét, mert rengeteg vérre voltszüksége a vérátömlesztést során. Bízom benne, hogy nem kell áttenni a január 15-ei műtétet egy későbbi időpontra. Attila is nagyon szeretne már túlesni rajta. Muszáj elérnünk, hogy addigra megerősödjön. Nagyon odafigyelek az étrendjére, és néha már ki szoktunk menni sétálni a friss levegőre.

"Talán még soha nem volt ennyire letört, mint most" – árulta el Attila aggódó szerelme, aki szerint a zenész a kórházi ágyán is az elmaradt koncertek miatt bánkódott a legjobban.

(Fotó:TV2)
(Fotó:TV2)
címkék: