INSIDER

Fel­ka­varó dol­go­kat mond­tak a Szent­end­rei úti bal­eset egyik ál­do­za­tá­nak szü­lei

Bá­lint édes­apja nem tud sza­ba­dulni attól a kép­től, ahogy meg­látta fia tes­tét az asz­fal­ton...
  • Szerző: Ripost

Az autóban két fiatal ült, Janza Richárd kajakos és a 22 éves D. Bálint. A Mercedes hátulról, fékezés nélkül rohant bele a kocsiba, mind a ketten meghaltak.

Bálintra mindenki úgy emlékszik, mint segítőkész, nagylelkű srácra, aki nagyon ért az informatikához. Egykori gimnáziumában, ahová gyakran visszajárt segíteni, ahol egykori tanárai már kollégaként tekintettek rá, hétfő délben is számítottak rá, hogy megoldjon egy hálózati problémát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bálint szülei egymásba karolva hallgatták végig az iskolai beszédeket, majd ők következtek.

Emlékszem, amikor csecsemőként a karomba vettem. Tisztán látom magam előtt, ahogy vezetni tanítom. Veszélyesen vezetett, mindig feszegette a határait. A sors gúnyos fintora, hogy szombat éjjel vétlenként halt meg autóbalesetben – mondta édesapja. –

Az elmúlt napokban igyekeztem a szép és jó pillanatokra visszaemlékezni. De folyton beúszik a kép, amint a fiam az aszfalton fekszik le­hunyt szemmel. Olyan volt, mint aki alszik.

Édesanyjával az utolsó percig bíztunk abban, hogy nem történhet meg a borzalom.

A névazonosság ezúttal nem véletlen: a baleset másik áldozatának, az ifjúsági világbajnok kajakos Janza Richárdnak közeli rokona Janza Kata- írja a Bors.

Eközben a címlapon