UTAZÓMAJOM

Fel­fe­de­zet­len ma­gyar csoda: Tit­kos strand­vi­dék a mo­rot­vák föld­jén

Szu­per ki­kap­cso­ló­dás, hű­sítő víz és nyu­ga­lom. A cso­da­szép Holt-Tisza mel­lett rá­adá­sul fil­lé­rek­ből meg­van a nya­ra­lás!

Hamarosan beköszönt a nyár, így érdemes elgondolkodnod, hol töltsd a szabadságod. Ha már kinézted magadnak a legdivatosabb fürdőruhát, de nem szereted a zsúfolt strandokat, akkor is megtalálhatod a megfelelő helyet egy kis csobbanásra. Ha ráadásul csendes és nyugodt pihenésre vágysz természetes környezetben, akkor a Holt-Tiszát neked találták ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszabb vakációt is érdemes itt eltölteni, de ha már zsong a fejed az irodától és a városi nyüzsgéstől, érdemes egy-egy hétvégére is kiruccanni az érintetlen természetbe.

Nem is hinnéd, milyen szuper kis strandok vannak  a morotvák mellett. Ezek a kanyargó, lassú folyású holtágak nemcsak gazdag élővilágnak adnak otthont, de nagyszerű nyári pihenést is nyújtanak, és garantáltan nem túlzsúfoltak.

A Hódmezővásárhelytől 6 kilométerre található Mártélyon emellett kalandpark és lovaglási lehetőség is akad. A horgászat szerelmesei éppúgy kikapcsolódhatnak itt, akárcsak a vízi sportok megszállottjai.

A morotvákkal övezett szigetvilág fantasztikus természeti csodákat  rejteget, így ha ráuntál a strandolásra, tanösvényen vagy kölcsönzött csónakkal is felfedezheted ezt a mesebeli világot.

A csendes, vízparti estéken feltöltődhetsz, kikapcsolhatsz, de ha szórakozásra vágysz, arra is van lehetőséged.

Eközben a címlapon

Ráadásul akkor sem kell kihagynod ezt a varázslatos élményt, ha a családi kassza csak szűkösen enged meg egy nyaralást.A környék ugyanis tele van olcsó szálláshelyekkel, a falusi turizmus igénybevételével ráadásul közelebbről megismerkedhetsz a helyi élettel. De természetesen szállodákat is találsz a környéken.

Ha kedvet kaptál hozzá, autóval kettő, tömegközlekedéssel három óra alatt elérhető Budapestről - de a kikapcsolódás miatt megéri az utazás.