SIKK

Fe­lejtsd el a tet­kót! Itt az új mód­szer, hogy sűrű szem­öl­dö­köd le­gyen

Sze­ret­néd, ha sű­rűbb, és tö­ké­le­tes for­májú lenne a szem­öl­dö­köd? A microb­lad­ing el­ne­ve­zésű el­já­rás min­den ed­di­gi­nél lát­vá­nyo­sabb ered­ményt ga­ran­tál. De vajon ho­gyan ké­szül?

A szemöldök formája nagyon nagy hatással van az arcodra: nem is hinnéd, mennyit szépíthet, vagy ronthat rajtad egy eltalált, vagy kissé elrontott forma. A ceruzával rajzolt vonalszemöldök kora szerencsére már lejárt, ma a természetes forma és sűrűség a divat.

De vajon mit tehet az, akinek nem elég sűrű a szemöldöke?

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Az egyszerű tetoválás helyét egyre inkább átveszi a féltartós microblading tetoválás, amely tökéletesen természetes eredményt garantál. A szemöldök-stylist és vendége ilyenkor együtt találják ki a tökéletes szemöldökformát, és rajzolják meg. A kozmetikus még a szemöldökszálakat is megrajzolja ceruzával, hogy mintául szolgáljanak a tetováláshoz. Ezután érzéstelenítő krém kerül a bőrre, amely 15 perc alatt fejti ki a hatását.

A szemöldök-stylist ezek után egy szikéhez hasonló szerszámmal kezd dolgozni, amelyben 15 aprócska tetoválótű foglal helyet. Ezek az apró tűk egy-egy szemöldökszál hosszán viszik be egyszerre a pigmenteket a bőrbe, amelyet előzetesen felkarcoltak. A szálak vékonyak, természetes kinézetűek, így a ritkás szemöldök is tökéletes természetes hatású formát kap.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

A microblading tetoválás során a bőr hosszanti irányban sérül, így több folyadék távozik belőle, mint a sima tetoválásnál, és az eljárás után a szemöldök egy kicsit gyulladt lehet. A teljes gyógyulásig a festék is sötétebbnek látszik: ez alatt a körülbelül két hét alatt érdemes elkerülni a közvetlen napsütést, a szaunát, a gőzfürdőt és az uszodát. Az első három hónapban egyszer érdemes felfrissíteni a „művet”, utána viszont körülbelül másfél-két évig kitart az eredmény.