OTTHONKA

Fe­lejtsd el a klasszi­kus ad­venti ko­szo­rút, idén sző­rös lett a divat

Már érez­hető az ün­ne­pek han­gu­lata, va­rá­zsa! Itt az ideje, hogy ad­ventre el­ké­szítsd a leg­szebb díszt az asz­talra. Ehhez segít a leg­újabb di­va­tos ötlet.

Az első adventi koszorú elkészítése Johann H. Wichern német evangélikus lelkész nevéhez fűződik, aki egy felfüggesztett szekérkerékre 23 gyertyát tett, majd napról napra mindig meggyújtott közülük egyet, ezzel is jelezve a karácsony közeledtét. A tradíció azóta egyre több családban él, ám a gyertyák száma már négyre csökkent: a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját gyújtjuk meg advent egy-egy vasárnapján.

"Idén az egyik legnagyobb új divat, hogy halvány színű plüssbe bújnak az asztali díszek" mondja a Norina Virág Ajándék üzlet tulajdonosa, Flak Edit. "Finom, puha keretet kapnak a gyertyák, divatos a fehér, a rózsaszín és a szürke koszorú is."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Vond be plüss anyaggal, vagy szerezz be a boltból a koszorú alapot.

Fotók: Norina Virág Ajándék
Fotók: Norina Virág Ajándék

2. Helyezd a gyertyákat középre, fogd őket össze egy szalaggal, díszítsdkörbe tobozzal, apró díszekkel, helyezz el köztük néhány kis szívet.

3. Nem fontos a szimmetria, tedd a gyertyákat szinte egymás mellé, válassz apró díszeket, kis fából készült fenyőfát, tobozokat.

4. Különlegesen kedves lesz a koszorúd, ha egy ülő manót is elhelyezel rajta.

Eközben a címlapon