FITTFAZÉK

Fe­lejtsd el a hiz­laló sü­ti­ket: fa­hé­jas-szil­va­mor­zsa az új ki­rály

Ha gyor­san sze­ret­nél egy finom sütit az asz­talra va­rá­zsolni, akkor ezt a re­cep­tet vá­laszd! A hoz­zá­va­lók min­dig meg­ta­lál­ha­tók ott­hon és bát­ran he­lyet­te­sít­he­tők más­sal is. Tuti nem ron­tod el!

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a finom süteményt, még akkor is, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Minimális hozzávalókból áll ez a  remek desszert, amit melegen és hidegen is imádni fogsz!

Fahéjas-szilvamorzsa

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

a gyümölcsös réteghez

  • 90 dkg magozott, felezett szilva
  • 3 evőkanál Eritrit
  • 3 evőkanál őrölt zabpehely
  • kevés kókuszzsír
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg

a "tésztához"

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 1/3 csésze szeletelt mandula
  • 3 evőkanál Eritrit
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál olvasztott kókusz zsír
  • 2 evőkanál mandula tej

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő két tálat a hozzávalóknak.

2. Az egyik tálba keverd össze a gyümölcsöt a hozzávalókkal. Egy kisebb szögletes sütőformát kenj ki kókuszzsírral és terítsd el benne a szilvás réteget.

3. A másik tálban először a száraz hozzávalókat elegyítsd, majd a megolvasztott kókuszzsírt és a kókusztejet hozzáadva készíts tészta morzsát. A lényeg, hogy morzsa szerű legyen az állaga, nem kell egyenletesen összeállnia az egésznek.

4. A szilvás rétegre szórd rá egyenletesen a tésztamorzsát és tedd sütőbe kb. 55 percre. Akkor lesz igazán jó, ha már láthatóan "bugyog" a szilva a süteményben.

Tálalás előtt várj egy kicsit, mert rendkívül sokáig forró marad a gyümölcs!

.