FITTFAZÉK

Fe­lejtsd el a hiz­laló desszer­te­ket: Szil­vás mor­zsa­süti az új di­é­ta­ki­rály

Az év­szak sztárja a ki­csit fa­nyar, de sütve el­ké­pesz­tően finom szilva. Nem­csak gom­bó­cot lehet ké­szí­teni be­lőle, hanem di­é­tás mor­zsa­sü­tit is. Az egész csa­lád nagy ked­vence lesz és ez nem hiz­lal!

Egyszerű és nagyon finom ez a desszert. Ráadásul cukormentes, ami lehetővé teszi, hogy bármikor eheted, nem hizlal. Ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella.

Szilvás morzsasüti

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knap Daniella receptje Hozzávalók:

a morzsához

  • 12,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (pl. Update Esti liszt)
  • 2,5 dkg darált mandula
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dkg diétás édesítőszer (pl. Update zero)
  • szeletelt és egész mandula a díszítéshez

a töltelékhez:

  • 70 dkg magozott szilva
  • 3 dkg diétás édesítőszer
  • 1,5 teáskanál Update Ch Killer
  • 1 mokkáskanál fahéj  

Így készítsd el:  

1. Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.

Eközben a címlapon

2. A szilvás töltelékhez a megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát forgasd össze az édesítőszerrel, a fahéjjal és a CH-killerrel. Ezt a gyümölcsös keveréket oszd el igazságosan a szufléformákban.

3. A morzsához az alapanyagokat gyors mozdulattal keverd össze és szórd a szilvás rétegekre. Ha van otthon, tehetsz a morzsaréteg tetejére néhány mandulaszeletet is.

4. Takard be a formákat alufóliával, majd mehetnek az előmelegített, légkeveréses sütőbe. Süsd 20 percig lefedve, majd további 15 percig takarás nélkül, hogy szépen megpiruljon a morzsa teteje.

Tálald melegen, egy gombóc cukormentes vaníliafagyival, vagy akár önmagában is nagyon finom. Díszítsd egész mandulával.