MEDICINA

Fehér fél­hold a kör­mön: ezt je­lenti, ha látod!

El­árul­juk, mire ér­de­mes fi­gyelni vele kap­cso­lat­ban!

Még mindig nagy divatja van a műkörömnek és a géllakkozásnak. Ha te is rendszeresen jársz szakemberhez a mutatós manikűrért, akkor bizony csak ritkán, vagy egyáltalán nem látod a saját körmeidet. Pediga körömágyadnál található kis fehér félhold sok mindenről árulkodhat! Érdemes tehát szemmel tartani.

Mi is ez valójában? A körmöd azon része, ahol a bőrtől elválik a szaru, a körömágy részét képezi. A legtöbb embernek a hüvelykujján látható a legjobban, míg a kisujjon nem mindenkinek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mit üzen? Ha alaposan megfigyeled, láthatod, hogy  rendszeresen változik, akár a tested más részei is. Ez a holdacska az egészségedről is adhat visszajelzést. Amikor az immunrendszered kissé legyengül, vagy megkörnyékezett egy betegség, a félhold elhalványulhat, vagy teljesen el is tűnhet több ujjadon is. A gyógyulással együtt pedig minden visszaáll az eredeti formájába.

Az alternatív kínai orvoslásban más betegségek előjeleként is tekintenek a körmökön látható fehér rész változására. Ilyen például a vérszegénység, cukorbetegség, vagy a szív-, és érrendszeri betegségek.

Mit tehetsz? Az ásványi anyagok, vitaminok sokat segíthetnek az immunrendszer szinten tartásában. Ha azt tapasztalod, hogy a félholdak nem, vagy csak alig láthatóak, erősítsd a szervezeted! Fogyassz minél több magvat, halolajat, sötétzöld zöldséget.

A belső hidratálás is nagyon fontos, ezért ne feledkezz meg a napi 2-3 liter folyadékról sem! A külső hidratálás és kezeid ápolása is legyen rendszeres! Használj kézápoló krémeket, a manikűrt pedig bízd szakemberre!

Eközben a címlapon