RIPOSTER

Fegy­ver­rel fe­nye­get­ték a ma­gyar lányt az in­ter­ne­ten

Bűn­cse­lek­ményt kö­vet­tek el azok, akik va­lót­lan tar­talmú lánc­le­vél­lel ke­se­rí­tet­ték meg Árvai Csilla éle­tét a Fa­ce­boo­kon. A lány rövid idő alatt fe­nye­gető le­ve­lek so­ka­sá­gát kapta, volt, aki fegy­ver­rel fe­nye­ge­tő­zött.
  • Szerző: Ripost

Feléledt és újra terjedni kezdett január első napjaiban az a valótlan tartalmú lánclevél, ami szeptemberben született, de akkor rövid idő után „elhalt”. A levél szerint a benne említett lány rosszindulatú hacker, aki mások profiljához akar hozzáférni. Sokan bedőltek a rosszindulatú levélnek, ami megkeserítette a külföldön dolgozó lány életét. 

Csilla Facebookon kérte ismerősei segítségét
Csilla Facebookon kérte ismerősei segítségét

A megtudta: Csilla a vőlegényével és egy kiscicával él együtt, és megviselte, hogy még kisgyerekek is megtámadták, hitelt adva a róla terjesztett hamis információknak.

EZT OLVASTAD MÁR?

„Egyszer már szeptemberben kaptam rosszakaró leveleket, de azt hittem, akkor abbamaradt ez a rémálom. Most újra fenyegető és trágár leveleket kapok, sőt, most már fegyveres fenyegetést is kaptam” – mesélte szomorúan lapunknak Csilla.

Ilyen és ehhez hasonló trágár üzeneteket kap naponta a fiatal lány
Ilyen és ehhez hasonló trágár üzeneteket kap naponta a fiatal lány
Eddig ez volt a legdurvább fenyegetés
Eddig ez volt a legdurvább fenyegetés

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint az eset bőven kimeríti a jó hírnév megsértését, sőt a gázpisztolyt emlegető bejegyzés fenyegetés, ezért akár büntetőeljárást lehetne kezdeményezni.

„Tudom, ki a rosszakaróm, egy borsodi településről származom, ő is odavalósi” – árulta el a -nak a fiatal lány.  Az emberektől azt kéri: mindenki gondoljon bele, milyen következményei lesznek, ha egy gyengébb idegzetű emberrel művelik ezt!