ÉLETMÓDI

Fedezd fel velünk az egzotikus és olcsó Dél-Albániát!

Egzotikus utazási célpontért nem kell feltétlenül átlépnünk Európa határait, elég csak a Balkánra gondolni. Albánia nem az a tipikus nyaralóhely, mint például Horvátország vagy Görögország, pedig olcsósága mellett még rengeteg előnyt írhatunk a számlájára.
  • Szerző: Ripost

Habár közvetlen repülőjárat még nem közlekedik Magyarország és Albánia között, de egy korfui nyaralást könnyen összeköthetünk az albán riviéra felfedezésével, hiszen az északnyugati görög szigettől csak fél óra hajóút választ el Saranda felfedezetlen tengerpartjaitól.

Ha kedvet kaptál az albániai kalandhoz, akkor olvass tovább, mutatjuk, milyen csodákra bukkanhatsz Sarandán és környékén.

1. Saranda

Saranda az albán riviéra fővárosa és a belföldi turizmus fellegvára. Többszintes hotelek, pezsgő éjszakai élet és nyüzsgő strandok jellemzik. Sarandát érdemes bázisnak használni, hiszen számtalan kedvező áron kínált szállás közül válogathatunk és a városból remek egynapos kirándulásokat szervezhetünk.   

2. Kék szem

Ez a csodálatos, kristálytiszta, 45 méter mélységű természetes forrás kihagyhatatlan egy dél-albániai utazás során. Ahogy a forrás belsejéből a víz a felszínre tör, a közepén egy sötétebb színű részt alkot, ami azt az illúziót kelti, mintha egy szem figyelne ránk. 

3. Ksamil

Paradicsomi környezet tömegturizmus nélkül; így lehetne röviden jellemezni, hogy mi fogad Ksamilban. Fehér homokos tengerpartokon pihenhetsz, átúszhatsz vagy vízibiciklizhetsz a közeli szigetekre, majd megkóstolhatod a frissen kifogott halakat a közeli éttermekben.

4. 40 Szent kolostora

A Sarandát körülölelő hegyeken találjuk a 40 Szent kolostorát, melyet a 6. században annak a 40 római keresztény katona emlékére emeltek, akiket keresztény vallásuk miatt Sebaste városába (mostani Sivas) száműztek. A kolostorról csodálatos panorámában lesz részünk a dél-albán tengerpartokra.

5. Borsh

A Jón-tenger leghosszabb, 5 km-es strandját élvezhetjük Dél-Albánia gyöngyszemén, Borsh-ban. A városban nem csak természeti szépségeket, de kulturális látnivalókat is találunk, mecsetet, egy várat és egy madrasat, azaz egy iszlám oktatási intézményt. 

És ezeket olvastad már?