KIAJOBB

Fe­de­rer vissza­vo­nul? Re­a­gált a le­genda

Roger Fe­de­rer egyet­len szet­tet sem vesz­tett wimb­le­doni két hete alatt, és nyol­ca­dik tor­na­győ­zel­mét aratta Lon­don­ban.
  • Szerző: mv

Roger Federer történelmet írt és rekordokat döntött Wimbledonban, miután a vasárnapi fináléban három játszmában legyőzte Marin Cilicet.

Federer nyolcadik sikerét aratta Wimbledonban (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Federer nyolcadik sikerét aratta Wimbledonban (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

A 35 éves svájci klasszis nyolcadik sikerét aratta, ezzel az örökranglista élére ugrott Londonban, és a profik 1968-as beengedése óta a legidősebb wimbledoni bajnok lett. Ez volt Federer 19. Grand Slam-tornagyőzelme, ami szintén rekord.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 2007-es Australian Open után ez volt a második GS-diadala, amelyet szettveszteség nélkül ért el – végén együtt ünnepelt négy gyermekével és feleségével.

Érdekesség, a helvét sztár 2012 óta nem nyert Grand Slam-viadalt, sérülések hátráltatták, és úgy tűnt, befejezheti karrierjét. Idén azonban formába lendült, év elején győzni tudott az Australian Openen, most pedig Londonban - közte pedig Indian Wells-ben, Miamiban és Halléban diadalmaskodott.

Federer családja a helyszínen ünnepelt (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Federer családja a helyszínen ünnepelt (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Federer pályafutása 93. tornáját nyerte meg, londoni trófeája mellé 2,2 millió fontot (759 millió forint) kapott, és cáfolta a visszavonulásáról szóló pletykákat. A döntő után azt mondta, csupán egy évvel tekint előre, és az egészségén múlik a folytatás:

"Nem tudom, hogy a tokiói olimpián is szerepelek-e. Lényeg, hogy tartsam a terveket, az egészségemen múlik minden."

Eközben a címlapon