HŰHA

Vá­rat­lan for­du­lat: az FBI is nyo­mo­zott Jacko ellen, ezért sza­kadt félbe a vizs­gá­lat

A gye­rek­mo­lesz­tá­lás­sal vá­dolt el­hunyt sztár­ról nap­ról napra dur­vább dol­gok de­rül­nek ki.
  • Szerző: Ripost

Kiderült, hogy az FBI miért ejtette a gyermekek szexuális bántalmazásának ügyét egykor Michael Jackson ellen. A zenész ellen azért fejezték be a nyomozást, mert Ronald Reagan akkori amerikai elnök kitüntette a sztárt - írja a Daily Star a The Sunra hivatkozva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nemrég nyilvánosságra került dokumentumok szerint a Los Angeles-i rendőrség adta át jelentését Jacksonról az FBI-nak, amelyben az állt, hogy az énekes 1985 és 1986 között két mexikói fiút molesztált.

A nyomozást azonban megszüntették, amikor kiderült, hogy Michael Jackson 1984-ben a Fehér Házban díjat kapott az elnöktől. A zaklatási vádak azután jöttek, hogy Reagen jótékonysági tevékenységéért kitüntetést adott Jacksonnak.

Egy szemtanú 1993 decemberében elmondta a hatóságoknak, hogy információi vannak arra vonatkozóan, hogy az FBI 1985 és 1986 között nyomozott Michael Jackson ellen két mexikói fiú állítólagos molesztálásáért. De hozzátette, hogy az elnök tiszteletdíja miatt a nyomozók abbahagyták a vizsgálatot.

A döbbenetes hírek azután láttak napvilágot, hogy bemutatták a sokkoló kétrészes dokumentumfilmet, a Leaving Neverlandet, amelyben a sztár által molesztált áldozatok beszélnek róla. A filmben Wade Robson és James Safechuck arról beszélnek, hogy Jackson éveken át erőszakolta őket.