OLDALVONAL

Ennyit ér az NB I! Fa­pa­dos bra­zi­lok, olcsó lé­gi­ó­sok száll­ták meg a baj­nok­sá­got

Meg­döb­bentő ki­je­len­tést tett Ré­vész At­tila, az NB I-es Kis­várda szak­mai igaz­ga­tója. Ál­lí­tása sze­rint egy ma­gyar fo­cista árá­ból három bra­zilt tud­nak meg­vá­sá­rolni. Ezért is van az, hogy je­len­leg 17 lé­giós erő­síti a baj­nok­ság­ban 0 pon­tos újon­cot.
címkék:
  • Szerző: sk

Furcsa fotó jelent meg a szezon elején az újonc Kisvárda focicsapatának honlapján. A képen az új igazolások voltak jelen, 11 légiós és nulla magyar. Azóta négy meccsen gólt és pontot sem szerzett a csapat, de az átigazolási politikát így is meg tudják indokolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egy magyar árából három brazilt tudunk hozni

– mondta a Nemzeti Sportnak Révész Attila szakmai igazgató. Döbbenetes, de igaz állítás, s nemcsak Kisvárdán gondolkoznak így. Mégis, mi lehet az oka annak, hogy a légiósokért kevesebbet kell fizetni, s a bérük is alacsonyabb.

Szabados Gábor sportközgazdász 3 pontban foglalta össze az okokat. 1. Noha módosult az MLSZ szabályozása, a hazai focisták kihasználták azt, hogy a klubok több pénzt kaptak a magyarok, pláne a fiatalok szerepeltetése után. Ez jócskán felverte az itthoniak árát, ők itt akarnak érvényesülni.Ezzel szemben a légiósok ugródeszkának használják az NB I-et egy komolyabb bajnokság felé. Emiatt átmenetileg bevállalják a kevesebb fizetést. 2. Ne feledjük, hogy kevés kivételtől eltekintve külföldről nem az ottani éljátékosok jönnek el hozzánk focizni. Akik nem ütik meg a válogatott szintet, nem férnek be a nyugati élcsapatokba, azok nálunk fejlődhetnek. Sőt, noha kevesebb fizetést kapnak, mint a magyarok, így is több pénzt keresnek, mint amennyi odahaza jut nekik.

3. A magyar focisták pontosan ismerik a hazai viszonyokat, tudják, hogy most jóval több pénz van a sportágban, mint korábban. Ezért is kérhetnek nagyobb fizetést.  

címkék: