INSIDER

A nagymama már nem tehetett semmit: elevenen égett el a 4 éves Petike

Pe­tike báty­já­val, Pis­ti­ké­vel ját­szott egy mel­lék­épü­let­ben. A két fi­úcska ta­lált egy ön­gyúj­tót, ez okozta a bajt...
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan bá­nat emészti a Sebján családot. Sosem éltek anyagi jólétben, de mindenük megvolt a boldogsághoz: négy gyönyörű kisfiú, akiket nagy szeretetben neveltek. A hétéves Pistike a legnagyobb, a legkisebb csak négy hónapos.

Hétfőn édesanyjuk, Gizella kö­telező oltásra vitte a kis Benedeket. Pistire és négyéves öccsére, Petikére a nagymama vi­gyázott, miközben édesapjuk a házon dolgozott. A két kisfiú kiszökött az udvarra.

Főztem, és szóltam utánuk, hogy azonnal jöjjenek be. Azt mondták, mindjárt, majd arra lettem figyelmes, hogy Pistike üvölt. Akkor már égett a melléképület.

Rohantam volna Petiért, de akkora tűz volt, hogy a lángok már a szoknyámat nyaldosták, nem tudtam, mit tegyek. Inkább én égtem volna bent!

– zokogta a gyerekek nagymamája.

Pistike nehezen beszél a történtekről, azt hiszi, hogy öccse még él, csak kórházban van. Több verziót is előadott arról, ho­gyan történt a tűzeset, csak annyi bizonyos, hogy öngyújtóval okozták a tüzet a gyerekek.

Én kiszaladtam és elfutottam a tóig, nem akartam ezt végignézni – mondta a kisfiú a Borsnak. - Petike félt, ordított, és inkább elbújt az asztal alatt.

Eközben a címlapon

A melléképületben öt gázpalack volt, amiből három fel is robbant. Ezt hallotta meg édesanyjuk is, akkor ért haza Vácról.

Azt hittem, petárdáznak. Telefonáltam a sógoromnak, ő közölte, hogy nem petárda, kigyulladt a melléképület és benn ég a fiad! – emlékszik az anya, aki ezután magán kívül, mezítláb szaladt anyósa házához, de addigra már késő volt.

A nagymama és István, az apa is magát hibáztatja, amiért nem tudták kimenteni a kisfiút a tűzből. Végig kellett nézniük, hogy a melléképületből csak hamu marad, abban a tudatban, hogy Petike már nem fog élve kijutni. A kisfiú augusztus 28-án töltötte volna be az ötödik életévét.