OLDALVONAL

Fájdalmas vallomás: több súlyos betegséggel küzd a magyar úszónő

A fiatal úszónő bulimiával küzd, az állandó megfelelési kényszer miatt pszichés betegségek alakultak ki nála.
  • Szerző: Ripost

Szilágyi Liliána, az Eb-ezüstérmes és kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszónő a lilianaszilagyi.com oldalon tett közzé egy posztot, amelyben nyíltan vallott problémáiról.

A fiatal sportoló beismerte, hogy évek óta súlyos pszichés betegségekkel küzd, szorong, valamint bulimiája van. Szilágyi mindezért a családtagjait hibáztatja, akik gyerekkorától kezdve állandóan sportolni küldték, hogy lefogyjon.

Az úszónő azt mondja, a napi nyolc óra edzés, a stressz és a rendszertelen táplálkozás miatt felborult a bioritmusa. A testsúlya állandó ingadozása miatt testében állandósult a fájdalom.

"A májam , a vesém, az inzulinom, a hormonjaim sem mutatnak normális értékeket, az immunrendszerem gyenge, az arcom pattanásos. Egészségtelen vagyok, mert másoknak akartam megfelelni. Ezzel elárultam a testem, elárultam saját magam"

– vallotta Szilágyi, aki mindezek ellenére nem adta fel. Az úszónő küzd a bulimiával, de újragondolta az életét és céljait, és már nem fél szembeszállni problémáival. Mint mondta, jó úton jár, már nem fél a változásoktól. Egyúttal arra ösztönözte azokat, akik hasonló cipőben járnak, hogy legyenek bátrak és tanulják meg szeretni önmagukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?