OLDALVONAL

Fáj­dal­mas val­lo­más: több sú­lyos be­teg­ség­gel küzd a ma­gyar úszónő

A fi­a­tal úszónő bu­li­mi­á­val küzd, az ál­landó meg­fe­le­lési kény­szer miatt pszi­chés be­teg­sé­gek ala­kul­tak ki nála.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Facebook

Szilágyi Liliána, az Eb-ezüstérmes és kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszónő a lilianaszilagyi.com oldalon tett közzé egy posztot, amelyben nyíltan vallott problémáiról.

A fiatal sportoló beismerte, hogy évek óta súlyos pszichés betegségekkel küzd, szorong, valamint bulimiája van. Szilágyi mindezért a családtagjait hibáztatja, akik gyerekkorától kezdve állandóan sportolni küldték, hogy lefogyjon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az úszónő azt mondja, a napi nyolc óra edzés, a stressz és a rendszertelen táplálkozás miatt felborult a bioritmusa. A testsúlya állandó ingadozása miatt testében állandósult a fájdalom.

"A májam , a vesém, az inzulinom, a hormonjaim sem mutatnak normális értékeket, az immunrendszerem gyenge, az arcom pattanásos. Egészségtelen vagyok, mert másoknak akartam megfelelni. Ezzel elárultam a testem, elárultam saját magam"

– vallotta Szilágyi, aki mindezek ellenére nem adta fel. Az úszónő küzd a bulimiával, de újragondolta az életét és céljait, és már nem fél szembeszállni problémáival. Mint mondta, jó úton jár, már nem fél a változásoktól. Egyúttal arra ösztönözte azokat, akik hasonló cipőben járnak, hogy legyenek bátrak és tanulják meg szeretni önmagukat.