NÍNÓ

A pénz­ügy­őrök álla is le­esett, ezt ta­lál­ták a fa­gyasz­tott szil­vá­ban

A NAV pénz­ügy­őrei Rösz­kén két szerb ka­mi­ont vizs­gál­tak át, mind­ket­tő­ben ha­sonló dol­go­kat ta­lál­tak.
  • Szerző: Ripost

Nyolcszázezer darab nyugtatót találtak két szerb teherautóban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Németországba fagyasztott szilvát szállító autót röntgennel vizsgáltak át.

A röntgenképen feltűnt, hogy a raktérben a bejelentetten kívül más áru is van, ezért a rakományt tételesen átvizsgálták. A szigorított ellenőrzésen a fagyasztott szilvából 12 karton, összesen hétszázezer darab nyugtató került elő. A NAV Facebookon arról tájékoztatott, hogy Rivotril és Bensedin feliratú gyógyszereket találtak.

Egy másik szerb kamion átvizsgálásakor a pénzügyőrök a vezetőfülkében, a sofőr ágya alól, szerszámos dobozokból, több mint százezer darab Bensedin márkájú nyugtatót pakoltak ki.

A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 10,5 millió forint értékű gyógyszerszállítmányt, és egészségügyi termék hamisítása, illetve engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység miatt tettek feljelentést - tudatta az alezredes.