TREZOR

Végre be­ve­zeti a Fa­ce­book a várva várt "nem tet­szik" funk­ciót

Egye­lőre csak az egye­sült ál­la­mok­beli fel­hasz­ná­lók tö­re­déke hasz­nál­hatja, de ha be­vá­lik, ná­lunk is le lehet majd sza­vazni a be­jegy­zé­se­ket.
  • Szerző: Ripost

A Facebook új funkciót tesztel, amellyel nemtetszésünket fejezhetjük ki, ha olyan posztot látunk a hírfolyamunkban, ami zavar. Ez azt jelentheti, hogy megszabadulunk a véget nem érő babás posztoktól és szörnyű „vicces” képektől vagy "bölcsességektől", amelyek nap mint nap elárasztják a közösségi oldalt.

Az alapötlet szerint azokat a posztokat szavazhatjuk le, amelyek hazug vagy erkölcstelen dolgokat tartalmaznak, de a gyakorlat egyelőre egészen mást mutat. A tesztek szerint ugyanis az emberek nem a felháborító bejegyzéseket „nemtetszikelték”, hanem egész egyszerűen azt, ami idegesíti őket, vagy csak simán nem értenek egyet vele.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ha a teszt sikerrel járna, akkor a funkciót mindenki használhatná, de a Facebook leszögezte, hogy nem egy „nem tetszik” gombról van szó, szigorúan az illetlen, erkölcstelen bejegyzéseket és az álhíreket akarják vele kiszűrni.

Azt egyelőre a cég a The Sunnak sem mondta el, hogy mikor vezetik be globálisan az újítást.