KÜLFÖLD

Azt hitte, fel­tör­ték a Fa­ce­book­ját, a te­le­fon­jára nézve jött csak az igazi meg­le­pe­tés

Az idős nő poszt­jai el­kezd­tek ma­guk­tól tör­lődni, ezért je­len­tette az ese­tet a Fa­ce­book­nak.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

A brit Linda Meems a hollandiai Stadskanaalban él, mióta hozzáment egy helyi férfihoz. Élete első 52 évében azonban az angliai Tutburyben lakott, és a mai napig tartja a kapcsolatot közösséggel: a település egyik Facebook-csoportjának az adminisztrátora.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A napokban épp ezzel a csoporttal kapcsolatban vett észre valami furcsát: a 69 éves nyugdíjas kertészkedés és fürdés után kezébe vette táblagépét és felment a Facebookra, ahol azt látta, hogy a csoportban rengeteg bejegyzést töröltek és a borítóképet is megváltoztatták.

A meglepő az volt, hogy úgy tűnt: a bejegyzéseket maga Linda törölte – holott ő nem emlékezett, hogy ilyesmit tett volna.

Pánikba esett, ezért felhívta a csoport létrehozóját, aki azt javasolta, hogy azonnal jelentse az esetet a Facebooknak. Így is tett: megváltoztatta a jelszavát, és jelezte, hogy egy hacker feltörhette az oldalát.

Pár perccel később viszont már megbánta mindezt, mert megtalálta a telefonját: fura zajok jöttek Bo, a hároméves dalmata-labrador keverék alól, így kiderült, hogy a kutya feküdt rá a készülékre, és addig fészkelődött, hogy fenekével átalakította a Facebook-csoport felületét.

A hét unokával rendelkező nagymama az eset után megfogadta, hogy többé nem hagyja a kutya közelében a telefonját - írja a 24.hu.

Eközben a címlapon