KÜLFÖLD

Azt mondta a fő­is­ko­lás: "Ha ér­tet­tem volna hozzá, bom­bá­kat is gyár­tot­tam volna..."

Tü­ze­ket gyúj­tott a cam­pu­son és dzsi­hádra buj­to­gatta a di­ák­tár­sait egy 19 éves fő­is­ko­lás lány. Ter­ro­riz­mus vád­já­val le­tar­tóz­tat­ták, a bí­ró­sági tár­gya­lás rö­vi­de­sen el­kez­dő­dik.
  • Szerző: SZM

Egy migráns diáklány, a 19 éves Tnuza Jamal Hassan minden előzmény nélkül gyújtogatni kezdett a főiskolán.

Tnuza Jamal Hassan, a Szent Katalin főiskola első éves diákja több épületben is tüzet gyújtott, az egyikben 33 diák és több tanár életét sodorta veszélybe.

Amikor a nyomozók erről kérdezték, azt válaszolta, hogy "ez ugyanaz a tűz volt mint muszlim földön, de azzal senki sem törődött". Még azt is hozzátette, hogy "szerencse, hogy nem értek a bomba készítéséhez, mert akkor azt is megtettem volna..."

A 19 éves hallgató akkor bukott le, amikor két másik társát meg akarta győzni, hogy csatlakozzanak a dzsihádhoz.

A diáktársai megdöbbentek amikor ezek a dolgok kiderültek. "Soha nem számítottam ilyesmire" – mondta egyikük. "Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet" - tette hozzá egy másik. "A Szent Katalin az egyik leginkább befogadó, sokszínű, barátságos iskola, amire gondolhatsz" – mondta valaki más.

A minnesotai főiskoláról időközben elküldött diákot most terrorizmus vádjával őrizetben tartják, ügyének tárgyalása rövidesen elkezdődik. Az esetről készült videó itt látható.