MEDICINA

Ezzel az 5 szu­per trük­kel alvás köz­ben tűn­nek el rólad a plusz­ki­lók

Sze­ret­nél ál­mod­ban ve­szí­teni a sú­lyod­ból? Nem le­he­tet­len! De ehhez jóval le­fek­vés előtt gon­dos­kod­nod kell arról, hogy szer­ve­ze­ted fo­gyasztó üzem­módba kap­csol­jon, il­letve hogy mé­lyen és pi­hen­te­tően aludj. Mu­tat­juk az öt leg­jobb trük­köt.
címkék:

Cseréld le a fehér lisztet

A fehér lisztből készült pékáruk hullámvasútra ültetik a vércukorszintedet, ez pedig az alvásod minőségét is rontja. A teljes kiőrlésű lisztekben lévő szénhidrátok lassan szívódnak fel, de még jobb ha eleve csökkentett CH-jú terméket választasz - így a vércukorszinted is egyenletesebb marad, ráadásul a rostoktól jóllaksz.

Este 7 után már csak valami nagyon könnyűt egyél

Ha lehet, egyáltalán ne egyél este 7 óra után. Ha nagyon éhes vagy, akkor válassz valami egészen könnyűt, például joghurtot müzlivel, kevés durvára vágott dióval megszórva, vagy egy kis zabkását tejjel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az esti nasiban legyen összetett szénhidrát, fehérje és kalcium

A tejtermékek nagyon jót tesznek az alvásnak, mivel az agy a bennük levő kalciumot és triptofánt a jó alvást segítő melatonin hormon termelésére használja. Ha emellé egy kis összetett szénhidrátot is fogyasztasz, egy kis nyugtató szerotonint is adsz a képlethez.

Egy kis tejtermék kevés szénhidráttal: az ideális esti nasi
Egy kis tejtermék kevés szénhidráttal: az ideális esti nasi
Fotó: Pinterest
Kerüld a szénhidrátban dús ételeket

Ha túl sok szénhidrátot eszel lefekvés előtt, beindul az inzulintermelés, a vércukorszinted pedig hintázni fog, így az alvásod minősége sem lesz az igazi. A túlságosan fehérjedús ételek viszont energiát adó tirozint tartalmaznak, amitől felélénkülhetsz, így szintén gondod lehet az elalvással. A legjobb, ha kiegyensúlyozott étkezésre törekszel.

A fűszeres étel nem vacsorának való!
A fűszeres étel nem vacsorának való!
Fotó: Pinterest
Ne egyél áloműző ételeket!

Hagyd el a túlságosan fűszeres, fokhagymás ételeket, a paradicsomszószt, a szénsavas italokat, a citrusféléket, a csokit, a zsíros vagy olajban sült ételeket, ezek ugyanis refluxot, gyomorégést okozhatnak. És természetesen a koffeintartalmú ételeket, italokat, például a kávét, teát, kólát, csokoládét is vedd le az étlapról.

címkék: