MANIMÉKER

Ezzel a trük­kel töb­bet nem fog fel­ha­bo­sodni az olaj sütés köz­ben!

Elő­for­dult már veled, hogy a va­sár­napi ebé­det ké­szítve, a hir­te­len fel­habzó olaj tönk­re­tett az ételt? Ha a vá­la­szod igen, akkor most meg­mu­tat­juk azt a fil­lé­res trük­köt, ami­vel el­ke­rül­he­ted az olaj ha­bo­so­dá­sát.

Bármilyen furcsa, de sok esetben az olaj habzása elkerülhetetlen. Ha fagyasztott vagy esetleg nedves ételt teszel a forró olajba természetes reakció, hogy az olaj habosodni kezd.

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajnos az olajak ára és minősége sem garantálja, hogy ez veled soha nem történhet meg.
(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Léteznek azonban olyan konyhai trükkök, amikkel megelőzheted ezt a bosszantó dolgotanélkül, hogy minden sütés előtt lecserélnéd az olajat.

Ezért ne dobd ki a száraz kenyeret

Akár zsemlemorzsának is félreteheted a száraz kenyeret, de ha nem szeretnél pepecselni vele, akkor se dobd ki a használhatatlannak tűnő vekniket.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)
Ha sütés előtt, a felforrósodott olajba beleteszel néhány kocka száraz kenyeret, könnyedén megelőzheted a habosodást.

Ha már habzik, ne habozz

Ha nincs otthon épp száraz kenyér, akkor sincs minden veszve. Gyorsan szórj egy csipet sót a felfutó olajba. A habosodást leállítja és te gyorsan be tudod fejezni bosszúság nélkül a főzést.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

A parafa is segít

Ha a főzéshez nyitottál egy üveg bort is, akkor kivételesen a parafa dugót ne az üvegbe tedd vissza! Egy gyors mozdulattal dobd bele az olajba. A trükk bombabiztos és villámgyors.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

A köretnek nemcsak tepsiben a helye

Ha már főzöl, biztosan készítesz valamilyen köretet is, talán épp krumplit. Ilyenkor nincs más dolgod, mint egy karikát a forró olajba dobni belőle. Szépen lelohasztja a habos olajat ez a trükk is.

Eközben a címlapon
(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)

Forró és a hideg titkos találkozása

Előfordulhat, hogy nem a sütés elején jelentkezik a habzás, hanem a második vagy harmadik szelet húsnál. A megoldást ilyenkor, hogy egy kevés hideg olajat öntesz még az edénybe.

(Fotó:Pinterest)
(Fotó:Pinterest)