INSIDER

Ezzel a mód­szer­rel vi­szik el a mo­to­ro­kat a la­kó­te­lepi rab­lók

Egy ma­gá­nyos ro­bogó állt a Ha­vanna-la­kó­te­lep egyik pa­nel­há­zá­ban, ám ami­kor a rend­őrök el­len­őriz­ték, ki­de­rült, hon­nét vit­ték el a jár­gányt.

Napokig néztek egy árván hagyott robogót a Havanna-lakótelep egyik panelházában, míg az egyik lakónak gyanússá vált a rendszám nélküli motor, így kihívta a rendőröket. A olvasója szerint a zsaruk mintát is vettek a motorról és elárulták, hogyan kerülhetett a házba a robogó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Hamar kiértek a rendőrök, úgy tűnt, pontosan tudják, mi lehet a hátrahagyott motor története. Az egyik helyszínelő ujjlenyomatokat és DNS-mintát is vett, ugyanis az utóbbi időben több gazdátlan motorról érkezett már bejelentés

- emlékezett vissza a történtekre az egyik lakó, aki végignézte, ahogy végül elszállítják a több százezres járgányt a panelház földszintjéről.

Fotó: Markovics Gábor

Olvasónk elmondta: úgy tudja az egyik rendőrtől, hogy megvan a módszerük a robogótolvajoknak, amit már sokfelé alkalmaznak a városban. Ez pedig az, hogy a gyorsan elkötött járgányt, legyen az robogó vagy autó, a közelben parkoltatják pár napig és aztán az éj leple alatt végképp eltüntetik. Ezt a motort most nem sikerült...