INSIDER

Ezt tette fiával a saját apja

Kri­mibe illő tet­tet haj­tott végre egy ma­gyar apa öt­éves gyer­me­ké­vel. Az anyuka tel­je­sen ki­bo­rult.

Dolgozik és egy brüsszeli óvodába járatja 5 éves fiát, Ágostont a január óta körözött Horváth Csaba - tudta meg a .

Ahogy lapunk elsőként megírta, Csaba öt hónappal ezelőtt életveszélyesen megfenyegette élettársát.

Külföldre fogom szöktetni, és ezt már nem tudják megakadályozni, ha mégis megpróbálják… Sokan fognak meghalni!

– mondta Palotai Magdolnának, az édesanyának. A megtalálta a körözött férfit Brüsszelben az interneten keresztül. Lapunknak azt állította, hogy Magdolna nem az igazat mondja, és nyilatkozatot tenne, ám később mindezt „túl veszélyesnek" találta, így végül nem mesélte el az ő verzióját kollégánknak.

Magdolna kifakadt a hírre, hogy előkerült a férfi

A férfi, miközben körözés alatt áll, néha posztol a Facebookon, pár napja például a brüsszeli Atomium elől tett ki egy elrabolt fiával közös fényképet.

„Azt hittem, legalább azt megengedi a kisfiunknak, hogy anyák napján felhívjon...” – mondja a kétségbeesett anya, Palotai Magdolna a -nak.

Eközben a címlapon

„Engem letiltott a közösségi oldaláról, és hívni sem tudom. De a bíróság hivatalosan nekem ítélte meg Ágoston felügyeleti jogát, már a papírokat is megkaptam róla. De még most sem történik semmi! Hiába adtak ki Csaba és a fiam ellen körözést, mégsem hozzák haza! Egyre jobban kétségbe vagyok esve” – mondja az asszony.

Bántotta a családot

Ahogyan korábban a megírta, Magdolna és Csaba együtt éltek, amikor a fiúk megszületett. A férfi szobafestő-mázolóként dolgozott, élettársa pedig szociális munkásként. Velük lakott a nő nagyobbik, mástól származó gyermeke is, aki sosem kedvelte a férfit, mert az bántotta őket.

Zaklató, fenyegető módon viselkedett velünk

- folytatta. „Többször előfordult, hogy begurult és megvert a gyerekek előtt, vagy rájuk emelt kezet.Lassan a pokolban éreztük magunkat. Én nem mertem komolyabb segítséget kérni… Talán ez volt a legnagyobb hiba… Végül az egyik alkalommal Csaba önkényesen magához vette Ágostont, és közölte az anyával a láthatás lejártával, hogy elszökteti a fiút, amit meg is tett. A férfinek fegyvere is volt.”

Az apát zaklatásért, a fiút eltűnés miatt körözi a rendőrség

Mint a kiderítette, az apa most Brüsszelben él elrabolt fiával. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget.

A férfivel szemben zaklatás gyanúja merült fel, ezért vele szemben elfogatóparancs került kibocsátásra

„Zaklatás miatt európai elfogatóparancs kibocsátására nincs lehetőség, ezért belföldi elfogatóparancs van érvényben.  A gyermeket eltűnés miatt körözi a hatóság, amely egyben európai körözést is jelent. Ha a tagországok bármelyikében intézkednek vele szemben, az a magyar hatóság tudomására jut. Az eltűnési ügyben a Budapest Rendőr-főkapitányság felvette a kapcsolatot a belga társszervekkel” – közölte lapunkkal a rendőrség.

„Ha jogerős az anya ítélete az elhelyezésről, akkor a zaklatást ki kell bővíteni a családi állapot megváltoztatásával a körözési lapon” – mondta lapunknak Kamarás Péter ügyvéd.

„A hatóságoknak vizsgálniuk kell, hogy az új bűncselekményt megvalósult-e. Először is, az apa tud-e arról, hogy végzés született arról, hogy az anyának ítélte meg a bíróság a gyermeket? A magyar hatóságoknak fel kell vennie a brüsszeli hatóságokkal a kapcsolatot, hogy a férfi és a gyermek előkerüljön és tettéért felelősségre lehessen vonni” – tette hozzá.