INSIDER

Ezt tette a men­tő­sök­kel a férfi

Egy 35 év kö­rüli férfi maga kérte a men­tők se­gít­sé­gét, mert egy rossz moz­du­lat után már moz­dulni sem bírt. A men­tők rövid időn belül meg­ér­kez­tek a pa­nel­házba, ahova a meg­adott kód se­gít­sé­gé­vel hamar be­ju­tot­tak. Ekkor még nem sej­tet­ték, hogy csak 25 perc múlva ta­lál­koz­nak majd be­te­gük­kel.

A mentésirányításon dolgozók jól tudják, hogy sokszor nem a közúti balesetek pontos helyszínének leírása, hanem egy-egy lakcím okozza a nagyobb nehézséget, amin akár életek is múlhatnak –írják az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A megadott emeleten ugyanis senki nem várta a mentőket  és még hasonló név sem szerepelt a csengőkön. A mentők  a mentésirányítástól kértek segítséget, akik azonnal visszahívták a bejelentőt. A férfi továbbra is ragaszkodott a megadott emelethez és miután nehezen mozgott, percekig tartott amíg telefonnal a fülén kibicegett a folyosóra. Ott nem látta a mentőket , ezért mérgesen kérte számon  a telefonost,  hogy miért szórakozik vele.

A mentésirányitó rutinos volt, egy kérdéssel megmentette a helyzetet: „Mit lát kiírva a liftnél, hanyadik emeleten van?”

Kiderült: a  beteg két teljes emeletet tévedett saját lakcíme megadásakor. Miután fény derült a valóságra, a mentők ellátták és stabil állapotban szállították kórházba a férfit.

A férfi maga sem értette, hogyan téveszthette el a szinteket, valószínűleg túlságosan izgult amikor a mentőket tárcsázta.