INSIDER

Ezt teszi gyer­me­ké­vel a ba­ra­nyai ti­né­dzser, aki nem tudta, hogy ter­hes

Ko­ra­szü­lött­ként, a he­te­dik hó­nap­ban jött a vi­lágra a ba­ra­nyai ti­ni­lány, Detti kis­ba­bája. Az ügy­ben sok az el­lent­mon­dás...
  • Szerző: Ripost

Detti azt mondta: nem tudtam, hogy terhes vagyok. És nem is lát­szott rajta – állította a Borsnak a lány nővére. Viki szerint hú­gának volt rendszeres menst­ruáci­ó­ja, ezért terhességre nem gya­na­kodtak.

Amikor az ügyeletes or­vos kiment a húgomhoz, fájda­lomcsillapító és görcsoldó injekci­ót adott neki. Utána mama hív­ta a mentőket, és mire kiérkeztek, meg is született a pici. Nem igaz, hogy a babát újra kellett éleszteni – mesélte Viki, aki hozzátette,a család Detti mellett áll, a kislányt felnevelik.Beszéltünk Detti iskolájával, és ő folytatni fogja majd a tanulást. Most a legfontosabb a nyugalma.

Detti ismerősei is leszögezik: semmi nem látszott a lányon.

Mindig is sportos alkatú volt, és nem látszott rajta az, hogy vá­randós lenne. Bár az igaz, hogy mostanában olyan képeket posztolt magáról a Facebookon, ahol takarta a hasát – tette hozzá az ismerős.

A kislány nem a szülés előtti napon, hanem április 11-én keresett fel torokpanaszokkal. El­küldtem laborba, de azt követően nem jelentkezett. Az esetleges terhesség fel sem merült, én szülész is voltam, ezért is dühít fel a valótlanság” – írta egy fórumbejegyzésében az orvos, aki ezután részletesebben is beszélt az esetről.

A család hajnalban riasztotta az ügyeletet, az orvosnő ki is ment a házhoz hajnali öt óra tájban. A lány vesetájéki fájdalomról panaszkodott, ezért az orvos javasolta, hogy menjenek be Pécsre a klinika sürgősségi osztályára ultrahangos vizsgálatra. A nagymama vállalta, hogy beviszi, de mégsem indultak útnak, ezért pár órával később már szült is. A mentősök beszámolója szerint a lány otthon, házuk mosdójában várta őket, és a vizsgálat közben szült meg. A baba nem sírt fel, ezért megkezdték az új­ra­élesztését. Fél perc múlva a kicsi megmozdult, levegőt vett és sírni kezdett. Az anyát mentőhelikopter, csecsemőjét egy koraszülöttmentő autó vitte kórházba. A klinika információi szerint a csecsemő a szokásosnál ko­rábban, 27-28. hétre, 2050 grammal született, az ilyenkor szokásos mérete miatt nem volt szükség a gátmetszésre, ugyanis könnyen kibújt – mondta dr. Menczer Gábor, a területileg illetékes háziorvos.

Eközben a címlapon