FITTFAZÉK

Ezt süsd hús­vét­kor po­gá­csa he­lyett, biz­tos lesz a siker

Újulj meg te is a ta­vasz leg­gyö­nyö­rűbb ün­ne­pén. Ké­szíts meg­le­pe­tést az ita­lok­hoz, ez a fi­nom­ság egy­sze­rűbb, mint a po­gá­csa. A hoz­zád ér­kező hús­véti lo­cso­lók is imádni fog­ják majd.

Újulj meg te is tavasszal, találj ki valami egészen mást, mint amit ilyenkor szoktál készíteni! Segítünk: mi lenne, ha idén nem csak sajtos és tepertős pogácsát kínálnál az ünnepi italokhoz?

Helyette vegyél egy csomag leveles tésztátés töltsd meg bármivel, amit csak találsz otthon. Légy kreatív. Ha kész, tekerd fel, vágd kis darabokra. Úgy süsd, mint a kakaós csigát vagy a Ferdinánd tekercset.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sajtos-spenótos tekercs

Garantáltan ez fog a leghamarabb elfogyni. Fokhagymán párold meg a spenótot. Vagdald össze durvára, kend meg vele a tésztát, és hintsd meg reszelt parmezánnal.

Fotó: 123RF

Sonkakrémes tekercs

A darált sonkátfőtt tojással és sajtkrémmel keverd el. Fűszernövényeket is bátran használhatsz az ízesítésre. A kakukkfű, az apróra vágott rozmaring, a bazsalikom, az elmorzsolt borsika - mind a tavaszt idézik.

Fotó: 123RF
Kolbászos tekercs

A darált kolbászt fűszerezd vágott rozmaringgal, és keverd el mascarponéval.

Eközben a címlapon

Fotó: 123RF

Zöldséges tekercs

Apríts lila hagymát, darabolj el friss és aszalt paradicsomot, grillezett padlizsánt, 3 féle színű kaliforniai paprikát. Ezzel kend meg a tésztát,majd szórd meg reszelt mozzarellával és fehér borssal. Tekerd fel, vágd szeletekre, tedd a tepsibe, szorosan egymás mellé.

Fotó: 123RF

Süsd ropogósra. Forrón tálalva a legfinomabb.

Fotó: 123RF

Ha az egyszerű, tiszta ízeket szereted, egy kis reszelt füstölt sajttal és mozzarellával szórd meg a tésztát. Az elvagdosott szeleteket hintsd meg gazdagon szezámmaggal.

Fotó: 123RF

A füstölt szalonnadarabok, aprított zöldhagyma, olívaolajon párolt, majd darált gomba, paradicsomszósz és vágott bazsalikom is nyerő együttes.

Fotó: 123RF
Füstölt halas és paradicsomos tekercs

Törd össze villával a konzerv füstölt halat. Keverd el olvasztott vajjal. Ezzel kend meg a tésztát.

Fotó: 123RF
Pizzás tekercs

Olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát. Tedd rá a darabolt paradicsomot. Párold puhára, ízesítsd pizzafűszerekkel. Kend meg vele a tésztát, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Tekerd fel, darabold el, süsd meg.

Fotó: 123RF