FAZÉK

Ezt imádni fogod: cit­ro­mos ti­ra­misu tej­föl­ből!

Íme, egy 10 perc alatt el­ké­szít­hető könnyű, fris­sítő fi­nom­ság, ami­nek ga­ran­tál­tan nem tudsz el­len­állni! Rá­adá­sul tej­föl­ből ké­szül, így ke­ve­sebb ka­ló­riát tar­tal­maz és sok­kal ol­csóbb is, mint az ere­deti kávés vál­to­zat!

Ez a könnyű, habos és kellemesen savanykás desszert sajnos függővé tesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ha egyszer megkóstolod, egyszerűen nem tudod abbahagyni!

Citromos, illatos, könnyű és habos: tökéletes sütemény! Meg nem mondanád, hogy egyszerű magyar tejfölből készül! Méghozzá alig pár perc alatt!

Véleményünk szerint kenterbe veri az olasz, mascarponés változatot!

Egyszerűen csúcs!

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 4 dl tejszín
  • 8 ek. porcukor
  • 2 db citrom
  • 1 csomag babapiskóta

Így készítsd:

1. Verd fel félig a tejszínhabot a porcukorral.

Eközben a címlapon

2. Keverd hozzá a tejfölt. Reszeld bele 2 citrom héját és facsard bele az egyik levét. Már kész is a krém!

Jól keverd össze! (Fotó: Pinterest)
Jól keverd össze! (Fotó: Pinterest)

3. Nincs más dolgod, mint addig rétegezni egy tálba a piskótával, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 

A tetejét díszítheted reszelt citrom vagy lime héjjal és friss menta levéllel.  Egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek!

Pohárba is rétegezheted a citromos tiramisut! Igazán gusztusos desszert! (Fotó: Pinterest)
Pohárba is rétegezheted a citromos tiramisut! Igazán gusztusos desszert! (Fotó: Pinterest)

Tipp:

Ha nincs időd pihentetni a Tiramisudat, akkor mártogasd citromos vízbe a babapiskótát a rétegezés előtt!