DIÉTA

Ezt a trük­köt dobd be a kony­hába, így lesz mennyei a ba­rack­lek­vár

A nagyi lek­várja fan­tasz­ti­kus, de most mégis va­lami új­don­sá­got mu­ta­tunk! Szu­pe­r­egész­sé­ges a di­é­tá­zók ked­venc ba­rack­lek­várja. Erő­síti az im­mun­rend­szert és fel­gyor­sítja az emész­tést. Ké­szíts be­lőle pár üveg­gel, nem bánod meg!

Hamarosan itt a sárgabaracklekvár befőzésének ideje. A hagyományos nagyi receptjén kívül, készíts pár üveggel ebből a fantasztikus egészséges, diétás, könnyen elkészíthető, cukormentes, chiamagosváltozatból is. Nem fogod megbánni, nem csak a fogyásban segít, de isteni finom is! Nem tartalmaz tartósítószert, így érdemes 1-2 héten belül elfogyasztani.

Chiamagos sárgabaracklekvár

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók: ( 3 üveghez )

  • 150 dkg sárgabarack
  • 300g eritrit
  • 60g chiamag

Így készítsd el:

1. Mosd meg a sárgabarackot, magozd ki, hámozd meg, majd vágd apró kockákra.

2. Alacsony lángon főzd 10 percen keresztül, közben keverd meg néhányszor.

3. Add hozzá a chiamagot és az eritritet, és főzd tovább 5 percen keresztül.

4. Hagyd kihűlni. A chaimag besűrűsíti a főzetet.

Eközben a címlapon

5. Aprítógépben krémesre is apríthatod a már kész lekvárt.

6. Tárold előre sterilizált üvegben!

Jó étvágyat!