OTTHONKA

Ezt a pokoli hibát soha ne kövesd el, ha kimosod a farmered

Te is a far­me­ro­dat nyú­zod a leg­töb­bet? De vajon ho­gyan ér­de­mes mosni, hogy minél to­vább tart­son, és le­he­tő­leg so­káig szép ma­rad­jon? És egy­ál­ta­lán, hány fel­vé­tel után illik ki­mosni?
címkék:

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a szárítógépbe teszed, különösen, ha magas hőmérsékleten szárítod. Ettől nemcsak összemegy a farmerod, de még el is formátlanodik. A legjobb, ha inkább felakasztva szárítod. De van még néhány trükk, amelyekkel megőrizheted a nadrágod vagy a farmerdzsekid szépségét.

Fotó: Pinterest

A legjobb, ha 5-10 felvétel után kimosod a farmert. Ha félsz, hogy a sok mosástól hamar kifakul, néha áztasd be hideg, ecetes vízbe egy órára, ez megóvja a színét. Ha mosógépben mosod, fordítsd ki mosás előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kézi mosást is választhatod, ilyenkor hideg, vagy legfeljebb langyos vízben mosd, kevés, kímélő mosószerrel. Először is áztasd be 15-30 percre, majd mosd ki, és öblítsd ki alaposan. Ha nagyon koszos a farmerod, ezt a folyamatot kétszer-háromszor is megismételheted.

Fotó: Pinterest

Szárítás előtt ne csavard ki, inkább csavard bele egy törölközőbe, és nyomogasd ki belőle a vizet. Ezután fektetve, vagy felakasztva szárítsd meg. Ha mégis a szárítógépre van szükséged, akkor csak nagyon alacsony hőmérsékleten szárítsd, de a legjobb, ha teljesen kihagyod ezt a megoldást.

címkék: