TESTFACTOR

Ezt a moz­du­la­tot ik­tasd be, és fe­szes com­bo­kat vil­lant­hatsz!

Már most ag­gódsz, hogy mi lesz, ha né­hány hét múlva min­den csi­nos lány mi­ni­szok­nyát húz? Vil­lants te is fe­szes com­bo­kat! Mu­tat­juk a leg­egy­sze­rűbb edzést, ami szu­per jól fe­sze­síti a com­bo­kat!
  • Szerző: A

Az apró, de sokszor ismételt ugrások jótékonyan hatnak a szervezetre. Az ugrókötelezés meglepően sok izmot mozgat át,  javítja az állóképességet és segít a fogyásban. Kezdd 15 perccel, de akár 45 perces edzésidőig is feltornászhatod magad. Ennél hosszabban ne ugrókötelezz! Edzés előtt pedig feltétlenül melegíts be!

Fotó: 123RF

Miért érdemes belevágnod?

1. Olcsó: ha már megvan az ugróköteled, semmibe nem kerül az edzés.

2. Nem kell terembe járnod. Otthon, a kertben, egyedül vagy társaságban, jó és rossz időben is használhatod.

3. Könnyen megtanulható.

Fotó: 123RF

4. Erősíti a láb ízületeit, feszessé, tónusossá varázsolja a vádlit és a combokat. Az alsó- és felsőtestet egyaránt megdolgoztatja.

5. Nem terheli meg annyira a térdet és a bokát, mint például a futás.

Eközben a címlapon

6. Fejleszti a ritmus-, reakció-, és egyensúlyérzékedet. Jót tesz a mozgáskoordinációnak és a tájékozódási képességeknek.

7. Javítja az erőnléted. Kitartóbb és gyorsabb leszel, ha rendszeresen edzel.

8.  Rendesen égeti az energiát. 20 perc közepes intenzitású ugrókötelezés 200 kalóriát éget el.

Fotó: 123RF

9. Kimondottan jót tesz az intimhigiéniának, erősíti a gátizmot és segít elmulasztani a szülés utáni vizelet visszatartási problémákat. Ugyanezen okból 50 éves kor fölött erősen ajánlott legalább napi 10 perc ugrókötelezés!

Ügyelj, hogy megfelelő hosszúságú legyen az ugrókötél!

Ha a kötél túl rövid, vagy túl hosszú nem érjük el a kívánt hatást.

Vedd egyik kezedbe a kötél mindkét végét. Tedd karod oldalsó középtartásba, mintha egy T betű lennél. Eközben lépj rá a kötél végére! Ha a kötél megfeszül, a hossza kifogástalan. Addig változtasd a kötél hosszát, amíg el nem éri az ideális hosszt.

Fotó: 123RF

Ha a kötél túl hosszú, akkor a kezedre tekerheted a lelógó hosszúságot vagy megcsomózhatod a fogantyú alatt. Ha a kötél túl rövid, akkor keress egy hosszabbat.

Lendíts csuklóból!

Sokan nem a csuklójukat használják az ugrókötelezéshez, hanem alkarjukat is bevonják a mozgásba. Te ne tedd! Mielőtt ugrókötelezni kezdesz, végezz csuklókörzést mindkét irányban, így helyes lesz a lendítés.

Ne ugrálj mezítláb és ne ugrálj betonon!

A megfelelő sportcipő és bokaerősítő segíti a kíméletes rugózást. Füvön vagy a lakásban szőnyegen ugrálj! A lakásban vigyázz, hogy ne verjél le semmit!

Fotó: 123RF

Szabadban vagy nyitott ablaknál ugrókötelezz!

Ha szép az idő, inkább a szabadban, kertben vagy sportolásra alkalmas parkban ugrálj.A jobb oxigénfelvétel érdekében otthon is nyitott ablaknál végezd a gyakorlatokat! Figyelj a megfelelő folyadék bevitelre!

A keresztmozgás jót tesz a koncentrációnak 

A kar- és lábkeresztező mozgások ugrálás közben élénkítik a két agyfélteke közti kapcsolatokat, javítják a koncentrációt és a szellemi képességeket.

Jó szórakozást az ugráláshoz!