NÍNÓ

Ezt a dön­tést hozta a bí­ró­ság a ka­ku­csi gyil­kos­ság ügyé­ben

Még már­­ci­us­­ban ké­­sel­­ték ha­­lálra a 20 éves Vi­­vi­ent, a fel­­té­­te­­le­­zett gyil­­kosa azóta elő­­ze­­tes le­­tar­­tóz­­ta­­tás­­ban van.

Még mindig nem zárták le a nyomozást a kakucsi késelés ügyében, a feltételezett gyilkos pedig ártatlannak vallja magát. Ahogy a is beszámolt róla, a 20 éves Vivien még március 5-én tűnt el a Népligetből, majd egy héttel később találták meg a holttestét egy Dabas melletti erdőben.

A úgy értesült, hogy a fiatal lányt tizenhárom késszúrással ölték meg. A nyomozók hamar elkapták a feltételezett tettest, a 20 éves K. Bálintot, aki később beismerte tettét, ám nyáron módosított a vallomásán és

EZEKET OLVASTAD MÁR?

ártatlannak vallotta magát.

Először vallott, később tagadta tettét a gyanúsított
Először vallott, később tagadta tettét a gyanúsított

A bíróság március 11-én helyezte előzetes letartóztatásba a fiút, de az ügyészség többször is indítványozta az elzárás meghosszabbítását, ami december 11-én, vasárnap jár le.

Kezdeményeztük a gyanúsított előzetes letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását a bíróságnál

– tájékoztatta a -ot dr. Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő, aki azzal indokolta az újabb hosszabbítást, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az illetékes Budapest Környéki Törvényszék döntött: a Pest Megyei Főügyészség indítványa alapján márciusig meghosszabbította K. Bálint előzetes letartóztatását.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a döntés ellen gyanúsított és ügyvédje is fellebbezett.

A nyomozás március óta tart. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság indítékát még nem sikerült kideríteni.