INSIDER

Ezért ve­szé­lyes, hogy be­kö­szön­tött a strand­idő

A me­leg­frontra ér­zé­ke­nyek egy-két napja már érzik: jön a ká­ni­kula. Ma dél­után már 30 fok is lehet, igazi nyári hét­vé­gére van ki­lá­tás. Most saj­nál­hat­ják a fő­vá­rosi stran­dok, hogy még nem nyi­tot­tak ki, a víz­par­to­kon csúcs­for­ga­lom vár­ható.

Fejfájással, fáradtsággal érkezett a meleg, de ma és holnap zavartalanul élvezhetjük: a fronthatás elmúlik, és igazi nyári napsütés lesz. Vasárnap már több helyen lehűl a levegő, csapadék is várható.

Mivel az emberi szervezet még nem szokott hozzá a meleghez, jobban izzad, ezért fontos, hogy eleget igyunk, méghozzá lehetőleg jó minőségű, iontartalmú forrás- vagy ásványvizet – hívja fel a figyelmet Szegheő Péter orvos-meteorológus. – Legyünk óvatosak a közlekedésben, mert megnő a reakcióidő, a melegtől lankad a figyelem.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Balatonnál csúcsforgalomra számítanak, a víz már minden strandon legalább 20 fokos.

"A teljes, 17 kilométeres siófoki partszakaszt alkalmassá tettük a strandolásra. Behelyeztük a lépcsőket, végigkaszáltuk a partokat, kihelyeztük a szemeteseket. Minden készen áll arra, hogy fogadjuk a strandolni vágyókat"

– nyilatkozta Pintér Tamás, a Balaton-Parti Fenntartó és Hasznosító Kft. ügyvezető igazgatója.

Erős lesz az UV-sugárzás, ezért fontos, hogy ne felejtsük otthon a naptejet, hiszen ilyenkor, az első nyárias napokon a legnagyobb a leégés veszélye.

Eközben a címlapon