MEDICINA

Ezért tegyél banánhéjat a homlokodra

Nem csoda, hogy kerülöd a gyógyszereket, mert félsz a mellékhatásoktól. Olyan természetes szereket mutatunk, amelyeknek csak gyógyító hatása van. Szórd a levesedre, keverd a salátaöntethez, és máris megelőzheted a migrénes görcsöket.

Gyakran szenvedsz migréntől? A gyötrő fájás csillapítására nem szeretnél gyógyszereket szedni, mert félsz a mellékhatásoktól? Most olyan természetes szereket mutatunk, melyek hatásosak, mégsem kell tartanod semmiféle káros következménytől.

Banánhéj

Feküdj le, és helyezd a homlokodra egy frissen tisztított banán héját. Ez rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között káliumot is. Ez a bőrön át felszívódva nyugtatólag, görcsoldóként hat.

Koffein

A koffein elsimítja a migrénes görcsöket, nem véletlen, hogy a legtöbb migrénre kifejlesztett gyógyszerben megtalálható. Tulajdonképpen a migrént okozó gyulladást enyhíti. Ha a gyógyszert még további koffeinnel kombinálod, felturbózod a hatást. A mérések szerint 40 százalékkal hatásosabb így, és sokkal gyorsabb is. Mindazonáltal légy óvatos vele, mert könnyen hozzászokhatsz, és akkor már a koffein hiánya okozhat migrént.

Gyömbér

Kimutatták, hogy a gyömbérgyökér por ugyanolyan jótékony szer a migrénre, mint a hivatalos gyógyszerek. Csak épp mellékhatások nélkül!

Õszi margitvirág

Ezt a növényt egyenesen a migrén ellenszerének tartják. Szárított levelei, melyek csökkentik a gyulladásokat, megelőzésre és a migrénes rohamok csillapítására is kiválóak. Készíts belőle gyógyteát.

Lenmag

A migrént köztudottan a szervezet gyulladásos állapota váltja ki. A gyulladásra az Omega3 zsírsav szedését szokták javasolni. Mivel a lenmag Omega3-ban rendkívül gazdag, próbáld ki a következőket:

adagold a levesedhez az őrölt lenmagot, vagy keverj lenmagolajat a saláta öntethez.

Levendula olaj

Masszírozd finoman a halántékodat néhány csepp levendulaolajjal, vagy lélegezd be 6 csésze forralt vízbe adagolt 8 csepp levendula gőzét.

És ezeket olvastad már?