SIKK

Ezért szo­ríts teafil­tert a bi­ki­ni­vo­na­ladra

Tud­tad, hogy a tea nem­csak remek fris­sítő ital, hanem ha­té­kony bőr­ápoló szer is? Egy egy­szerű teafil­ter se­gít­het, ha ég és ki­vö­rö­sö­dik a bi­ki­ni­vo­na­lad.

Neked is gyakran kivörösödik a bikinivonalad borotválás vagy gyantázás után? Esetleg csúnya, benőtt szőrszálak és gyulladt szőrtüszők is megjelennek rajta? Megmutatjuk a legegyszerűbb, és legolcsóbb gyógymódot.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Áztass be egy teafiltert meleg vízbe, majd hagyd hűlni (a még jobb hatás érdekében a hűtőbe is beteheted. Ha elég hűvös, kissé nyomkodd ki, majd szorítsd rá az érintett területre, és hagyd ott 10-15 percig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

A fekete tea a csersavtartalmával gyógyít, amely erős gyulladáscsökkentő - furcsa mód erre a célra jobbak az olcsó teafilterek, mint a drágábbak, mivel több csersavat tartalmaznak. A zöld tea még jobb megoldás, mivel rengeteg antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású vegyületet tartalmaz.

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest

A legjobb, ha a teafüvet tartalmazó filtert szorítod rá a gyulladásra, de ha csak szálas zöld tea van otthon, azt is megteheted, hogy a kiáztatott teafüvet becsomagolod egy tiszta konyharuhába, és így nyomkodod rá a kiütésekre.