INSIDER

Ezért nem mer­nek árat emelni a te­me­tői vi­rág­áru­sok

Előre be­sze­rez­zük a te­me­tőbe szánt vi­rá­got és mé­cse­se­ket, vagy jobb, ha a te­mető ka­pu­já­ban vesszük meg? Min­den­szen­tek és ha­lot­tak napja kö­ze­led­té­vel egyre na­gyobb kon­ku­ren­ciát je­len­te­nek az áru­ház­lán­cok a te­me­tők mel­lett so­ra­kozó vi­rág­áru­sok szá­mára.
  • Szerző: Ripost

Ha nem figyelnénk a naptárt, akkor is tudnánk, hogy közeleg a halottak napja: az áruházak katalógusai és polcai megteltek a megemlékezésre szánt, akciós áron kínált virágokkal, csokrokkal, temetői díszekkel. Nem csoda, hogy az üzletek diktálta versenyben nem mernek árat emelni a temetői virágárusok.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Ripost képei bizonyítják

Rögzítettük a temetői virágárakat október 11-i számunkban, és most, amikor közel már a halottak napja, ismét megnéztük az árakat ugyanott. Azt tapasztaltuk, hogy bár a kereslet nőtt, az árusok mégsem emeltek árat, nem drágultak a virágok. Az árusok betartották a szavukat, hiszen például Tarsoly Klaudia virágboltos már akkor ígérte a -nak, hogy nem emel árat, a szokásos tarifákkal dolgozik a megemlékezés napjaiban is.

Nem éri meg eljátszani a vásárlók bizalmát, kifizetődőbb, ha hosszú távra biztosítom a vevőkörömet

– vélekedik.

Fotó: Sulyok László

Ez már rég nem az a szakma, ahol egy szezon alatt meggazdagszik az ember – mondja az Óbudai temetőnél saját standdal rendelkező Mészáros Gábor. Az Új köztemetőnél dolgozó kollégája, Bors Péter sem látja túl rózsásan a helyzetet. – Nagy a visszaesés – szögezi le. - A változás egyik fő oka, hogy a multik évről évre egyre többet szakítanak az üzletből.

Hogy milyen árakkal csábítanak a multik, és miért adhatják olcsón a sírra valót, illetve mik szól a temetői virágárusok mellett és milyen érvek sorakoznak az üzletek mellett? Kiderül a szombati Ripost napilapból!

Eközben a címlapon