INSIDER

Vá­la­szolt a Posta: Ezért nem ér­kez­nek meg a le­ve­le­ink és cso­mag­ja­ink

Egyre töb­ben pa­nasz­kod­nak a pos­tára: hiába van ott­hon a cím­zett, cso­mag he­lyett csak ér­te­sí­tést kap a pos­ta­lá­dá­jába. Van, aki még azt sem.
  • Szerző: Ripost

„Még január végén rendeltem egy alkatrészt Angliából, helyette február 7-én jött egy január 22-re dátumozott papír, hogy nem sikerült kézbesíteni a csomagot. Az autós cég futárdíjért cserébe újraküldte a visszapostázott csomagot, mely így 3 nap alatt megérkezett” – mesélte a -nak a Gyöngyösön élő Dávid.

Dávid csomagja háromszor utazott Anglia és Magyarország között
Dávid csomagja háromszor utazott Anglia és Magyarország között

Egy battonyai férfi a villanyszámláját nem kapta meg. Felhívta a szolgáltatóját, ahol közölték, nem csak a számlát küldték ki neki hetekkel ezelőtt, de azóta egy fizetési felszólítást is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megtudta: a fővárosban sem jobb a helyzet. Van, hogy a lépcsőházban hagyják a küldeményeket egy kupacban, de olyat is hallottunk, hogy a házszám stimmelt ugyan, de a szomszédos utcában rakták le a küldeményt.

A házszám stimmel, de az utca neve nem... Halomban állnak egy másik ház levelei a lépcsőházban...
A házszám stimmel, de az utca neve nem... Halomban állnak egy másik ház levelei a lépcsőházban...

A -nak név nélkül nyilatkozó kézbesítő szerint túlterheltek.

Van, hogy egy postásnak 3-4 postásnyi területet kell kiszolgálnia, mert emberhiány van, sokan otthagyják a céget

– árulta el. Az ügyben a Magyar Postát is megkerestük.

Fotó: Keller Mátyás

„Postásainknak a közönséges küldeményeket a postaládákba kell betenniük, míg a könyvelteket a címzettnek kell átadniuk. Ha nincs otthon senki, akkor értesítőt hagynak, a rosszul címzett küldemények viszont nehezítik a munkát. Jelenleg 9300 kézbesítőnk dolgozik, a kézbesítőhiányt átszervezéssel és helyettesítéssel próbáljuk megoldani” – hangzott a nem túl megnyugtató válasz.

Eközben a címlapon