RIPOSTER

Ezért nem akar­nak re­giszt­rálni: csak min­den ötö­dik mig­ráns szí­riai

A leg­több, Eu­ró­pába ér­kező be­ván­dorló azzal az ürüggyel sze­retne be­lépni az Unió te­rü­le­tére, hogy a szí­riai há­ború elől me­ne­kül. De azo­no­sí­tá­suk ne­héz­kes, sokan kö­zü­lük ira­tok nél­kül ér­kez­nek, nem­rit­kán szán­dé­ko­san.
  • Szerző: K.M.

Áprilistól júniusig 213.000 migráns érkezett az Európa Unióba. Azonosításuk után kiderült, hogy ebből

mindösszesen 44.000-en menekültek a szíriai polgárháború elől

– számol be a Daily Mail online kiadása.

A legtöbben, akik az életüket mentik, líbiai, vagy jordániai menekülttáborokba tartanak.  Azokat viszont, akik Európába szeretnének eljutni, inkább gazdasági megfontolások hajtják előre.

Brutális adatok

Az Eurostat adataiból az is kiderül, hogy idén az említett három hónap alatt kétszer annyi migráns érkezett Európába, mint a 2014-es év azonos időszakában. Mint ismeretes, csak olaj volt a tűzre, hogy Angela Merkel német kancellár kijelentette:

az összes szír menekültet hajlandóak befogadni,

majd amikor kezelhetetlenné vált a helyzet, a németek egyszerűen lezárták országuk határait.

David Cameron időközben bejelentette, hogy Nagy-Britannia is hajlandó 20.000 menekültet befogadni, de elzárkózott az elől, hogy ezek az emberek az EU-ból érkezzenek hozzájuk. Ő szívesebben látna országában olyan migránsokat, akik a már korábban említett libanoni vagy jordániai menekülttáborokból jönnének.

Eközben a címlapon

Ezt a fajta megkülönböztetést azzal magyarázza a brit kormány, hogy így valóban azok juthatnának el a Nagy-Britanniába, akik leginkább rászorulnak arra.

Csak minden ötödik migráns szíriai (Illusztráció)
Csak minden ötödik migráns szíriai (Illusztráció)