INSIDER

Ezért le­he­tet­len szín­ház­je­gyet kapni, ame­ri­kai jegy­üzé­rek ta­rol­ják le a pi­a­cot

Fel­vá­sá­rol­ják, majd két-há­rom­szo­ros áron el­ad­ják a ma­gyar szín­ház­je­gye­ket a kül­földi jegy­üzé­rek. Szá­mos szín­ház és fesz­ti­vál­szer­vező til­ta­ko­zik, és fi­gyel­mez­teti a vá­sár­ló­kat. A csa­lá­sok száma egyre nő, és sokan be sem jut­nak az elő­adá­sokra, mert dup­lán adták el a je­gyét!
  • Szerző: Cs. R.

A kiderítette, miért szinte lehetetlen Magyarországon színházjegyet kapni!

Maffiaként működő amerikai jegyüzérek vásárolják fel a budapesti és a vidéki színházak jegyeit, majd sokszoros áron adják el a viagogo.com oldalon.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

Sok színház közölte a honlapján vagy a Facebookon, hogy a ViaGogo drágítja az ő jegyeiket, és arra is figyelmeztetnek: nem biztos, hogy be lehet jutni ezekkel a jegyekkel az előadásra! A soproni Petőfi Sándor Színház már feljelentést is tett. De hasonló figyelmeztetést adott ki a fővárosi Madách Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, valamint a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői is.

Amikor a színházak elkezdik az adott évad jegyeit árusítani, beindulnak a jegyüzérek is. Különös módszereket és trükköket vetnek be, hogy minél több jegyet szerezzenek meg.

Minden évben rengetegen panaszkodnak arra is, hogy nem jutottak be a Sziget Fesztiválra vagy a Balaton Soundra, mert hamis volt a jegyük.

A Sziget Iroda tudja a megoldást, hogyan lehet elkerülni az átverést, és meg is osztották a Ripost-tal, mit kell tenni. Mindezt, további részleteket és azt, hogy miként működik a csalók nagyüzemi hálózata, továbbá, hogy miként kerül a képbe a híres teniszsztár-házaspár, Andre Agassi és Steffi Graf, összefoglaltuk a Ripost pénteki számában.

Eközben a címlapon

Keresse az újságárusoknál!