MEDICINA

Ezért kéne min­den férfi­nek több cso­ko­lá­dét ennie

Nem kell min­dig di­é­tázni! Egy kis csoki még a férfi­ak­nak is jól jöhet, az egész tes­ted kö­szö­ne­tet mond majd érte. Meg­mu­tat­juk, miért kel­lene neked is töb­bet enned be­lőle.

Jót tesz a szívnek

A kakaóbab nagyon gazdag az antioxidáns hatású flavonoidokban. Minél magasabb kakaótartalmú egy csokoládé, annál jobban csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ha mértékkel fogyasztod, kevésbé fenyeget a pitvari fibrilláció, amely egyébként növelhetné a szívroham és a stroke, valamint más szívbetegségek veszélyét.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Gyorsabban rendbe jössz edzés után

Ha edzés után csokoládés tejet iszol, hamarabb regenerálódnak a izmaid – különösen, ha az alacsony zsírtartalmú változatot választod. Egy amerikai kutatás szerint ez az ital még az erőnlétedet is javíthatja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Szellemileg is a topon tart

Egy 2014-es tanulmány szerint, aki rendszeresen fogyaszt magas flavonoid-tartalmú csokoládét, a memóriateszteken is jobban teljesít. Egy 2012-es vizsgálat pedig azt mutatta ki, hogy onnan származik a legtöbb Nobel-díjas, ahol a csokoládéfogyasztás átlag feletti.

Segít a bőrnek

Bár sokáig azt hittük, a csoki a szép bőr ellenfele, mostanában kiderült, hogy ez csak részben igaz. Bár a pattanások megjelenését valóban segítheti, a káros UV-sugaraktól antioxidáns-tartalmánál fogva védi a bőrt.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Csökkenti az éhségrohamokat

Egy kevés magas kakaótartalmú étcsokoládé visszafogja az éhségrohamot, ha édes, sós, vagy zsíros ételeket kívánsz. A lényeg csak annyi, hogy tudj megállni egy-két kockánál.