RIPOSTER

Ezért hi­he­tet­le­nül ve­szé­lyes a la­ká­sod!

Szek­szár­don ab­lak­pu­co­lás köz­ben esett ki egy néni a nyol­ca­dik eme­let­ről. Senki nem gon­dolná, de a ház­tar­tás ve­szé­lye­sebb, mint a köz­le­ke­dés!

Szekszárdon hétfőn egy 70 éves néni kizuhant a nyolcadik emeletről. Azonnal meghalt.  Az elsődleges adatok szerint baleset történt, bűncselekmény gyanúja nem merült fel – tájékoztatta a -ot Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Lapunk információi szerint a Gróf utcai tízemeletes lakóház nyolcadik emeleténaz ablakot akarta megpucolni az idős nő, amikor feltehetően megszédült vagy megbotlott, és kizuhant. Ezt egy szemtanú is megerősítette.

Veszélyesebb az otthonod, mint az autód!

Biztonságos helynek tartjuk az otthonunkat – mégis itt ér a legnagyobb valószínűséggel baleset: többen halnak meg saját otthonukban valamilyen baleset miatt, mint közlekedési balesetben! Halálosan veszélyes az ablakpucolás, a takarítás, a konyhai előkészületek, a főzés, de még a vasalás is! Az éles kések, a forró vasaló és tűzhely, a csúszós, vizes padló, a konnektorok, vagy éppen a maró vagy lúgos anyagok mind-mind a lakó súlyos sérülését, halálát okozhatja.

Bár a háztartási balesetekről nem készül pontos statisztika, évente körülbelül másfél ezren lelik halálukat saját otthonukban emiatt.

Azt, hogy a balesetek jó része milyen okból történik, megírtuk a szerdai Ripost napilapban, mint ahogy azt is, hogy a biztosító fizet-e ilyen esetekben.

Eközben a címlapon
Óbudán egy fiatalember a redőnyt szerelte ebben a házban a kilencedik emeleten, amikor kizuhant és szörnyethalt 2015-ben.
Óbudán egy fiatalember a redőnyt szerelte ebben a házban a kilencedik emeleten, amikor kizuhant és szörnyethalt 2015-ben.
A háztartási balesetek többsége megelőzhető volna nagyobb odafigyeléssel! * Ablak mellett ne álljunk létrára vagy hokedlire! Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor legyen valaki, aki a lábunkat fogja. * Mindig olvassuk el a takarítószerek vagy növényvédő szerek címkéjét, és tartsuk magunkat a figyelmeztetéshez! * Ne lélegezzünk be vegyszergőzt! * A használaton kívüli elektromos konnektorokat lássuk el védődugasszal akkor is, ha nincs a házban gyerek! * A mozgó, falból kilógó elektromos aljzatokat, kapcsolókat azonnal javíttassuk meg, ne hagyjuk, hogy falból kilógó elektromos vezetékek legyenek a lakásban, még akkor sem, ha szigeteltek! * Soha ne hagyjuk ott a tűzhelyet, amikor ételt melegítünk vagy olajban sütünk! Különösen az olaj gyorsan lángra kap. Ha ez megtörténik, ne vízzel, hanem homokkal, pokróccal oltsuk a tüzet! * Érdemes otthon tűzoltókészüléket tartani. * Ha éles késsel dolgozunk, ne hagyjuk, hogy elvonják a figyelmünket!