SIKK

Ezért esze­lő­sen szexi a fran­cia nők fri­zu­rája

Vajon mitől stí­lu­so­sak a fran­cia nők az első haj­szál­tól az utol­sóig? Mi a titka az egy­szerű, könnyen ke­zel­hető, mégis tö­ké­le­tes fri­zu­rá­juk­nak? El­árul­juk!

Nem mosnak naponta hajat

A francia nők többsége megelégszik heti egy-két hajmosással, épp ezért soha nem szárad ki a hajuk és a fejbőrük. Ha nagyon száraz a hajad, próbáld ki, hogy a napi rendszerességű hajmosást heti egy-kettőre cseréled.

Fotó: Pinterest
Ritkábban vágatnak hajat

A francia fodrászok általában azt javasolják vendégeiknek, hogy háromhavonta térjenek be egy hajvágásra, a hajvégek karban tartásához ez is bőven elég.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fazon és szín: a kevesebb több

Egy francia nő soha nem rakat a hajába feltűnő melírt, vagy extrém színű csíkokat. Ha festeti is a haját, általában természetes árnyalatokra törekszik, a fodrász a természetes hatás érdekében szabad kézzel húzza a csíkokat a hajba, mint a balayage-nál. A fóliás melír határozott csíkjait viszont nem kedvelik.

Fotó: Pinterest
Lehet egy kicsit kócos is!

Nem divat a besütött, lakkal rögzített, „belőtt” frizura: azt tartják, hogy a hajnak legyen szabadsága, mozgása. Elég egy kicsit beszárítani, és egy egész pici zselével, vagy hajhabbal formázni.

Ne rétegezz!

A rétegzett hajvágás helyett inkább az egyenes hajvégekre esküsznek, mivel ez teltséget ad a hajnak.