INSIDER

Ezért ér­de­mes most ki­menni a Par­la­ment­hez

Áll az Or­szág Ka­rá­csony­fája a bu­da­pesti Kos­suth téren, a Par­la­ment előtt. A mé­re­tes fe­nyőfa az or­szág északi ré­szé­ből, a Bor­sod me­gyei Put­nok­ról ér­ke­zett. A fa és a tér dísz­ki­vi­lá­gí­tá­sát ad­vent első nap­ján kap­csol­ják majd fel.
  • Szerző: Ripost

Idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a budapesti Kossuth térre a 18-20 méter magas, 65 centis törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő. A díszítéshez 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33 600 színes izzóval. A fa körül 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel.

Fotó: Sulyok László

A karácsonyfa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal. A fenyőfát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítását advent első napján, vagyis ezen a hétvégén kapcsolják be. Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti majd a Kossuth teret, lebontása után pedig tűzifaként nyer új értelmet, melyet rászorulóknak ajánl fel az Országgyűlés Hivatala.

EZT OLVASTAD MÁR?