TESTFACTOR

Ezért egyél min­dig na­ran­csot spor­to­lás előtt

Nem elég el­járni a fit­nesz­te­rembe és rend­sze­re­sen edzeni, hanem fi­gyelni kell az ét­ke­zé­sünkre is, hogy iga­zán ha­té­ko­nyan tud­junk fej­lesz­teni az iz­ma­in­kat. Most meg­tud­ha­tod, miért a leg­jobb vá­lasz­tás a na­rancs!
címkék:

Nehéz eldönteni, hogy mit egyél edzés előtt, vagy hogy egyél-e egyáltalán. Ha túl sokat eszel, az mindenképpen megterhelő a gyomrodnak és biztos lehetsz benne, hogy hányingered is  lesz. Persze az sem megoldás, hogy üres hassal, alacsony vércukorszinttel, fáradtan kezdesz bele a fizikai megterhelésbe.

Fotó: 123RF
EZT OLVASTAD MÁR?

A sportoláshoz válassz gyümölcsöt, mert  megfelelő mennyiségben tartalmaz szénhidrátot, illetve folyadékot. Az egyik legjobb étel a narancs, ha edzés előtti étkezésről van szó.

Fotó: Pinterest

A kiválasztáskor a legfontosabb szempont, hogy olyan gyors felszívódású szénhidrátot vigyél be a szervezetedbe, ami hozzásegít a megfelelő erőnléthez. A  narancs a legjobb energiaforrás, mert nem csak energiával, hanem megfelelő mennyiségű folyadékkal is ellát. Ráadásul azért mondják mindig a testépítők, hogy egyél narancsot edzés előtt, mert kevésbé lesz izomlázad tőle. Ezt magas C-vitamin tartalmának, illetve a benne lévő elektrolitoknak köszönhetjük.

Fotó: Pinterest

Ha esetleg nem szereted, akkor helyettesítsd banánnal vagy almával.

címkék: