INSIDER

Ezért au­tóz­ha­tunk job­ban az And­rássy úton

Bu­da­pest bel­vá­ro­sá­nak egyik leg­for­gal­ma­sabb út­vo­nala az And­rássy út, mely az M3-as au­tó­pá­lya be­ve­ze­tő­jébe tor­kol­lik. A Hősök tere kri­ti­kus pontja volt az út­vo­nal­nak, de mos­tan­tól meg­könnyeb­bül­het­nek az erre au­tó­zók.
  • Szerző: Ripost

Nagy kő eshet le azoknak az autósoknak a szívéről, akik napi rendszerességgel használják a főváros egyik legforgalmasabb útját, az Andrássyt.

Nemcsak a Dózsa György út feltúrása ért véget a két forgalmas útvonal kereszteződésénél, hanem az eddigi 2x2 sáv helyett pár napja már 3+1 sávon haladhat a forgalom a terézvárosi Andrássy út utolsó szakaszán. Míg a belváros irányába a bőven elegendő egysávosra szűkítették a sugárút torkolatát, addig a kifele haladó forgalom kapott egy plusz balra kanyarodó sávot. Hétköznap reggelente és késő délutánonként megszokott látvány volt, hogy több száz méteres sorban kígyóztak az autók, buszok és teherautók a forgalmas út végén, de egy-egy baleset idején akár az Oktogonig is állhatott a dugó.

EZT OLVASTAD MÁR?
A kifelé vezető középső sávból jobbra és balra is lehet fordulni
A kifelé vezető középső sávból jobbra és balra is lehet fordulni

A forgalmi rend változása ráadásul a tömegközlekedést használók számára is remek hír, hiszen itt halad el az egyik legforgalmasabb budapesti buszjárat, a 105-ös, melynek így a hivatalos 44 perces menetideje néhány perccel megrövidülhet.